CELEBRITIES

Το συγκινητικό μήνυμα της Angelina Jolie για τη  μητέρα της που δεν είναι πια στη ζωή


The Jennettes

11 Μαΐου 2020

Το συγκινητικό μήνυμα της Angelina Jolie για τη  μητέρα της που δεν είναι πια στη ζωή

Η Angelina Jolie έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times, τιμώντας τη μνήμη της μητέρας της που δεν ζει αλλά και τις μητέρες που βρίσκονται στη ζωή και πρέπει να παλέψουν καθημερινά για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. H ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια είναι Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και αυτή της η δράση είναι τόσο έντονη που ήθελε να μοιραστεί μερικές σκέψεις της για την έννοια της μητρότητας μέσα από όλα όσα έχει ζήσει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Σε όλες τις μητέρες εκεί έξω που νιώθουν αβοήθητες, αλλά που δίνουν ακόμα και την τελευταία στάλα της δύναμής τους, την τελευταία μπουκιά από το φαγητό τους και τη μοναδική κουβέρτα που διαθέτουν, στα παιδιά τους, σας τιμώ. Και σε όποιον πενθεί σε αυτή τη Γιορτή της Μητέρας, ελπίζω να βρείτε παρηγοριά και δύναμη στις αναμνήσεις".

Μάλιστα μίλησε και για τη δική της μητέρα, λέγοντας, "Έχασα τη μητέρα μου στα τριάντα μου. Όταν ανακαλώ εκείνη την εποχή, συνειδητοποιώ πόσο πολύ με άλλαξε ο θάνατός της. Δεν ήταν ξαφνικό αλλά μια μεγάλη εσωτερική αλλαγή. Η απώλεια της αγάπης της μητέρας και της ζεστής, απαλής αγκαλιάς της είναι σαν να σκίζει κάποιος μια προστατευτική κουβέρτα.

Έκανα ένα μικρό τατουάζ στο δεξί μου χέρι αφού πέθανε η μητέρα μου, γνωρίζοντας ότι τα τατουάζ στα χέρια ξεθωριάζουν. Στους άλλους μοιάζει με το γράμμα "m". Αλλά δεν ήταν ένα "m" για το Marcheline, το όνομά της. Ήταν ένα "w" για το "Winter" - το τραγούδι των Rolling Stones που μου τραγούδησε όταν ήμουν μωρό και που θυμάμαι να αγαπάω ως μικρό κορίτσι. "Σίγουρα ήταν ένας κρύος, κρύος χειμώνας", μου τραγουδούσε. Και στον στίχο "Θέλω να τυλίξω το παλτό μου γύρω σου", θα με τύλιγε στις κουβέρτες μου και θα με αγκάλιαζε", εξομολογείται η Jolie και προσθέτει: "Όπως ξεθώριασε το "w" στο χέρι μου, έτσι έσβησε και η αίσθηση του σπιτιού και της προστασίας".

Φυσικά, η διάσημη ηθοποιός δεν παρέλειψε να τονίσει για το πόσο δύσκολα βιώνουν τη μητρότητα οι μητέρες πρόσφυγες - "Σε αυτή τη Γιορτή της Μητέρας, σκέφτομαι τις μητέρες πρόσφυγες που έχω γνωρίσει, που ζουν στη φτώχεια και το περιθώριο. Η καθεμία ξεκίνησε το ταξίδι της μητρότητας με την υπόσχεση να κάνει ό, τι μπορούσε για να προστατεύσει το παιδί της."

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.