CELEBRITIES

Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε πίσω από τους θάμνους του Buckingham


The Jennettes

25 Μαΐου 2020

Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε πίσω από τους θάμνους του Buckingham

Σύμφωνα με ένα νέο βασιλικό ντοκιμαντέρ, η βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε πίσω από θάμνους στο παλάτι του Buckingham για να αποφύγει τον Ρουμάνο δικτάτορα, Νικολάε Τσαουσέσκου κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης κρατικής επίσκεψής του το 1978. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ITV’s Our Queen: Inside the Crown από τον βασιλικό βιογράφο και δημοσιογράφο, Ρόμπερτ Χάρντεν, η βασίλισσα είχε βγει σε έναν ιδιωτικό περίπατο με τα corgis της όταν αναγκάστηκε να προβεί σε δραστικά μέτρα για να μην συναντήσει τον ανεπιθύμητο επισκέπτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τον Χάρντεν, «Τη δεδομένη στιγμή, η Βασίλισσα έβγαζε τα corgis της για μια βόλτα στους κήπους του παλατιού και μπορούσε να δει τον Τσαουσέσκου και τη σύζυγό του να πλησιάζουν. Σκέφτηκε, "πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους", οπότε ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή της, που κρύφτηκε σε έναν θάμνο στους κήπους του παλατιού για να αποφύγει τους καλεσμένους της».

Όπως έγινε σαφές λοιπόν, η βασίλισσα δεν ενέκρινε το κρατικό γεγονός, το οποίο είχε διοργανωθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, Λόρδο Ντέιβιντ Όουεν, "Η μονάρχης συναντάει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η επίσκεψη του Τσαουσέσκου ήταν υπερβολική γι' αυτήν. Έτσι, το έκανε πολύ σαφές ότι δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη".

Ο Τσαουσέσκου, ο οποίος κυβερνούσε τη Ρουμανία από το 1965 μέχρι την εκτέλεση του το 1989, δεν έγινε ποτέ γνωστό αν είδε τη βασίλισσα να κρύβεται τότε πίσω από τους θάμνους με σκοπό να αποφύγει την παρουσία του. 

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.