Η Vanessa Bryant δημοσίευσε φωτογραφία του Kobe Bryant με φανέλα "I can't breathe"

The Jennettes
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd από υπερβολική χρήση βίας από λευκό αστυνομικό στη Minneapolis, η Vanessa Bryant δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του Kobe Bryant, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα με τη φράση "I can't breathe" με αφορμή τη δολοφονία του Eric Garner το 2014. 

Η φράση που ακούγεται ξανά έντονα αυτές τις μέρες έχει πολύ ισχυρό περιεχόμενο και αντιστέκεται στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό. Η φανέλα "I can't breathe" είχε φορεθεί από όλους τους παίκτες του NBA το 2014, λαμβάνοντας έτσι μέρος στις διαδηλώσεις για τη ρατσιστική βία. 

Όπως έγραψε η Vanessa Bryant κάτω από το συγκινητικό post, "Ο άνδρας μου φόρεσε αυτή τη μπλούζα χρόνια πριν, και πάλι εδώ είμαστε ξανά". Για μια ακόμη φορά, οι παίκτες του NBA τάχθηκαν κατά της αστυνομικής βίας, ζητώντας δικαιοσύνη για την οικογένεια του θύματος, αλλά και για τα ίδια τα θύματα, καθώς η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται με το πέρασμα των χρόνων. 

Το post της συζύγου του Kobe Bryant συγκινεί και επαναφέρει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις κατά των Αφροαμερικανών με απόλυτο τρόπο, φωνάζοντας δυνατά για κάθε άδικη δολοφονία, "Δεν μπορώ να αναπνεύσω".