CELEBRITIES

Idris Elba: «Το να με ρωτάτε για τον ρατσισμό είναι σαν να με ρωτάτε πόσο καιρό αναπνέω»


The Jennettes

29 Ιουνίου 2020

Idris Elba: «Το να με ρωτάτε για τον ρατσισμό είναι σαν να με ρωτάτε πόσο καιρό αναπνέω»

Για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στη ζωή του παρά την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, μίλησε πρόσφατα ο Idris Elba, διευκρινίζοντας ότι η επιτυχία του δεν αναιρεί τον ρατσισμό. 

Σε πολλές στιγμές της καριέρας του, ο ηθοποιός έχει έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές συμπεριφορές που δεν περιορίζονται φυσικά, μόνο στον επαγγελματικό τομέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  «Το να με ρωτάτε για τον ρατσισμό είναι σαν να με ρωτάτε πόσο καιρό αναπνέω». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως αυτό που έμαθε από τους γονείς του και το πήρε ως δίδαγμα, είναι πως για να πετύχεις σε οτιδήποτε: «Θα πρέπει να είσαι δυο φορές καλός απ' ό,τι ένας λευκός».

https://instagram.com/p/B8M6rJBBGHa/

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η επιτυχία δεν αναιρεί τον ρατσισμό για μένα. Το να με ρωτάτε για τον ρατσισμό, είναι σαν να με ρωτάτε πόσο καιρό αναπνέω. Αυτό σε ακολουθεί πάντα, ανεξάρτητα από το εάν πετύχεις ή νικήσεις το σύστημα». Τα φαινόμενα ρατσισμού που περιγράφει ο ίδιος, είναι σίγουρα ένα κεφάλαιο που απασχολεί μέχρι σήμερα, μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Κοινότητας, με πολλές ταυτίσεις και ομοιότητες με τα λεγόμενα του ηθοποιού. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS