CELEBRITIES

Το πρώτο εξώφυλλο Μαύρου φωτογράφου που άλλαξε την ιστορία της 37χρονης πορείας του Vanity Fair


15 Ιουλίου 2020

Το πρώτο εξώφυλλο Μαύρου φωτογράφου που άλλαξε την ιστορία της 37χρονης πορείας του Vanity Fair

Η ηθοποιός, Viola Davis δείχνει ασύλληπτα όμορφη στο νέο εξώφυλλο του Vanity Fair και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το τεύχος Ιουλίου- Αυγούστου κρύβει μια ιδιαιτερότητα. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του γνωστού περιοδικού, αναλαμβάνει τα ηνία της φωτογράφισης Μαύρος φωτογράφος, ο οποίος απογείωσε με τη ματιά του το αποτέλεσμα. Ο Dario Calmese απαθανάτισε στον φακό του με υπέροχα κλικς την βραβευμένη ηθοποιό, στηρίζοντας το concept του στα πορτρέτα σκλάβων του Louis Agassiz από τη δεκαετία του 1800. Η 54χρονη Viola ποζάρει στον φακό και θίγει τον συστημικό ρατσισμό, τη διαφορετικότητα στο Hollywood, όπως και το τι σημαίνει να είσαι Μαύρη ηθοποιός στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. 

https://instagram.com/p/CCowlNFnf7u/

H έμπνευση πίσω από το ιστορικό εξώφυλλο ανοίγει τον δρόμο προς τη διαφορετικότητα και ενισχύει το όραμα για ισότητα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "Η εικόνα αυτή λειτουργεί ως αφήγηση της ιστορίας των Μαύρων και ρίχνει μια εξεταστική ματιά στις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί αυτός ο λαός. Μέσα από το τελικό αποτέλεσμα αναδύoνται η χάρη, η κομψότητα και η ομορφιά". 

Να σημειωθεί ότι το 2015 η Viola κατάφερε να γίνει η πρώτη Μαύρη ηθοποιός, που κέρδισε βραβείο Emmy ενώ δύο χρόνια αργότερα, κέρδισε το Oscar. Σήμερα, θέλει να ενθαρρύνει τους Μαύρους και τις Μαύρες ηθοποιούς ώστε να ακολουθήσουν τον δρόμο προς τη δική τους επιτυχία. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ violadavis

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.