CELEBRITIES

Το iconic φόρεμα της πριγκίπισσας Diana από τον χορό με τον John Travolta για πρώτη φορά στο παλάτι του Kensington


The Jennettes

30 Ιουλίου 2020

Το iconic φόρεμα της πριγκίπισσας Diana από τον χορό με τον John Travolta για πρώτη φορά στο παλάτι του Kensington

Ήταν Νοέμβριος του 1985 όταν η Πριγκίπισσα Diana βρέθηκε με τον Πρίγκιπα Κάρολο στο Λευκό Οίκο για να συναντήσουν τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ronald Reagan και την Πρώτη Κυρία Mrs Nancy Reagan. Ήταν εκείνο το βράδυ όταν η αλησμόνητη πριγκίπισσα χόρεψε με την ψυχή της με τον διάσημο ηθοποιό John Travolta στο ρυθμό των τραγουδιών των cult ταινιών Πυρετός στο Σαββατόβραδο» και «Grease». Η Diana κατέπληξε τα πλήθη με το μακρύ, βελούδινο, μαύρο φόρεμα με την υπογραφή του Victor Edelstein. Για εκείνον το χορό, ο John Travolta χρησιμοποίησε αργότερα τη λέξη “παραμυθένιος”.

Τον Ιούνιο του 1997 η ίδια είχε δημοπρατήσει το πανέμορφο φόρεμα και συγκέντρωσε 500.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν σε οργανώσεις κατά του ΗΙV. Το Historic Royal Palaces αγόρασε το φημισμένο βελούδινο φόρεμα σε μια δημοπρασία για 290.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.

https://instagram.com/p/Br-uyLEleIO

Από τις 30 Ιουλίου, το θρυλικό φόρεμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Παλάτι του Kensington ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν λεπτομέρειες του φορέματος, όπως το υπέροχο μπούστο του. Η παρουσίαση του φορέματος στο παλάτι σηματοδοτεί μάλιστα, την επαναλειτουργία του για τους επισκέπτες αφού έκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Η επιμελήτρια του Historic Royal Palaces, Eleri Lynn, τονίζει ότι τη πριγκίπισσα αγαπούσε το συγκεκριμένο φόρεμα και το είχε φορέσει συνολικά οκτώ φορές. Το φόρεμα αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το προσωπικό στιλ της Diana και την συμβολή της στην ιστορία της μόδας.

https://instagram.com/p/Be6Sz4YAs7A/

"Είναι η στιγμή που απομακρύνεται από τα βολάν και τους όγκους στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αναπτύσσει ένα διαχρονικό και πιο κομψό στιλ για τον εαυτό της", αναφέρει η Lynn. "Σηματοδοτεί τη στιγμή που εξέλιξε το στιλ της, και φυσικά , οι εμβληματικές εικόνες της που τη δείχνουν να χορεύει με τον ηθοποιό John Travolta ήταν το τέλειο πάντρεμα της φόρμας και της λειτουργικότητας, με το φόρεμα να στροβιλίζεται όμορφα καθώς κινούνταν, δημιουργώντας αυτή την αξέχαστη σιλουέτα".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.