CELEBRITIES

Matt Damon: Όλα όσα δεν ξέραμε για τον ηθοποιό που μόλις μπήκε στα 50


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2020

Matt Damon: Όλα όσα δεν ξέραμε για τον ηθοποιό που μόλις μπήκε στα 50

O Matt Damon στις 8 Οκτωβρίου καλωσόρισε τη δεκαετία των 50 στη ζωή του, και ομολογουμένως συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο γοητευτικών stars της ηλικίας του. Έχοντας αμέτρητους επιτυχημένους ρόλους στο ενεργητικό του, ο διάσημος ηθοποιός πραγματοποίησε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ηλικία των 18.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, ανατρέξαμε σε όλα εκείνα τα πράγματα, που δεν γνωρίζαμε για εκείνον, και τον διακρίνουν σε έναν πράγματι "Ξεχωριστό Will Hunting". 

Γεννημένος το 1970 στο Cambridge της Μασαχουσέτης, ο Matt Damon έρχεται στον κόσμο με αγγλική, φινλανδική και σουηδική καταγωγή! Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια, που πήρε γρήγορα διαζύγιο, ο ηθοποιός πέρα από τον αδερφό του, Kyle, θεωρoύσε πάντα σαν δεύτερο αδερφό του, τον μακρινό του ξάδερφο, Ben Affleck. Πέρα από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, είναι πολύ στενοί φίλοι, δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους σε κινηματογραφικούς ρόλους, συνθέτοντας το προφίλ ενός επιτυχημένου διδύμου.  

Αλήθεια, γνωρίζατε ότι όταν ο Matt Damon επιχείρησε για πρώτη φορά να γράψει σενάριο, μαζί με τον Ben Affleck, κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου; Άρα, οι δυο τους έκαναν πάντα θαύματα μαζί και ίσως γι' αυτό αποχωρίζονται δύσκολα ο ένας τον άλλον. Μικρός, ο Matt Damon ήταν ένας πειθαρχημένος μαθητής, που ένιωθε μοναξιά και ήθελε να νιώθει ότι ανήκει κάπου. Έτσι ξεκίνησε να παίζει σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες συνέχισε και κατά τη μετέπειτα φοίτησή του στο πανεπιστήμιο του Harvard από το 1988 έως το 1992. 

Τον κινηματογραφικό του ντεμπούτο το πραγματοποίησε σε ηλικία 18 ετών, το 1988, έχοντας πει μονάχα μια ατάκα στη ρομαντική κωμωδία «Mystic Pizza». Ακολούθησε η ταινία «Geronimo: An American Legend» το 1993, στην οποία είχε ένα σημαντικό ρόλο. Η ταινία αυτή αποτέλεσε αφορμή για να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να αναζητήσει την τύχη του στο Los Angeles. Όταν συνειδητοποίησε το λάθος του, όπως είπε, ήταν πια πολύ αργά για να γυρίσει πίσω στο Harvard. 

Για την επόμενη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Courage Under Fire» το 1996, αναγκάστηκε να χάσει 18 κιλά μέσα σε 100 μέρες! Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει: «Ευτυχώς, που η καρδιά μου δεν συρρικνώθηκε!». Κατά τη διάρκεια του 1990, ο ηθοποιός έγραψε μαζί με τον Affleck, το μοναδικό σενάριο για μια νεαρή ιδιοφυΐα στα μαθηματικά. Το σενάριο πήρε την τελική του μορφή το 1997 με την ταινία «Ο Ξεχωριστός Will Hunting», σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του star. 

Η ταινία ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία ήταν και η υποψηφιότητα του Matt Damon ως «καλύτερος ηθοποιός». Η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ: καλύτερου σεναρίου και «Best Actor in a Supporting Role». Η ανταμοιβή Damon και Affleck ήταν 600.000 δολάρια, ενώ η ταινία αποδείχτηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με παγκόσμιες εισπράξεις πάνω από 225 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 50χρονος ηθοποιός, την ίδια χρονιά αναγνωρίστηκε από τους «Los Angeles Times» και ως «a talented young actor on the brink of stardom» στην ταινία "Ο Βροχοποιός". Από τότε, ακολούθησαν μια σειρά από πετυχημένες ταινίες με τον Damon να ξεχωρίζει για τη μεγάλη γκάμα στους ρόλους που έχει επιλέξει να παίξει.

Ο ηθοποιός, που μόλις υποδέχτηκε στη ζωή του την ηλικία των 50, θεωρείται ένας από τους πιο "ξεχωριστούς" ηθοποιούς, και όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν το γεγονός!

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS