CELEBRITIES

H πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από μήνες χωρίς μάσκα


The Jennettes

16 Οκτωβρίου 2020

H πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από μήνες χωρίς μάσκα

Έπειτα από επτά μήνες lockdown, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έξω από το Παλάτι του Buckingham. Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη εμφάνισή της είχε ένα μεγάλο ατόπημα, καθώς η 94χρονη μονάρχης δεν φορούσε μάσκα παρόλο που ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου. 

Η ίδια επισκέφθηκε μαζί με τον πρίγκιπα William το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Dstl) στο  Porton Down, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εκεί, οι δύο τους ήρθαν σε επαφή με επιστήμονες, που παρείχαν σημαντική υποστήριξη στο πώς αντιμετώπισε η Βρετανία την επιδημία Covid-19. Ωστόσο, παρόλο που τηρούσαν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις, διαπιστώθηκε πως οι γαλαζοαίματοι δεν φορούσαν μάσκα παρά τα δεδομένα και τις συνθήκες της εποχής. 

https://instagram.com/p/CGXP2DNngfr/

Την εξήγηση για το γεγονός έδωσε ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson, ο οποίος υποστήριξε ότι η βασίλισσα εμφανίστηκε χωρίς μάσκα προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό και να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ωστόσο, η τοποθέτηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο όπου λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στη Βρετανία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η έξαρση παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Μάλιστα, θεωρείται ότι η βασίλισσα ακολούθησε τις υποδείξεις του γιατρού της, ο οποίος έκρινε ότι είναι ασφαλές να μη φορέσει η ίδια μάσκα δεδομένου ότι είχε τηρηθεί στο μέρος όπου πήγε, η απόλυτη τήρησης των μέτρων προστασίας. . 

Μεταξύ όσων αναφέρθηκαν σχετικά με την εμφάνιση, που αναμφίβολα, πολυσυζητήθηκε: «Η βασίλισσα με αυτή την κίνηση στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, επιστρέφει στη δουλειά, θα κάνει τη δουλειά της με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά χωρίς να παίρνει κανένα ρίσκο. Διαβεβαιώνει το κοινό ότι τα πράγματα πρέπει να συνεχίζονται κανονικά, όπου αυτό φυσικά κρίνεται ασφαλές». 

Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι, η βασίλισσα έκανε μια απρόσμενη στάση πριν την επιστροφή της στο κάστρο του Windsor. Η ίδια μαζί με τον 99χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο αποχωρίστηκαν το κάστρο Balmoral, που ανήκει στη βασιλική οικογένεια από το 1852 και διαθέτει στο εσωτερικό του 52 υπνοδωμάτια, και πήγαν στο Sandringham Estate, παρατείνοντας τις φετινές τους διακοπές ενώ τώρα έχουν επιστρέψει πλήρως στα βασιλικά τους καθήκοντα.

Δείτε ακόμη: Η βασίλισσα Ελισάβετ κατακτά σήμερα το ρεκόρ παραμονής στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.