Πώς η Brooke Shields βρήκε αυτοπεποίθηση στα 55: «Οι γυναίκες μετά τα 50 δεν έχουν τελειώσει»

The Jennettes
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Η Brooke Shields  μιλά για το πώς βρήκε αυτοπεποίθηση στα 55 της χρόνια σε νέα της συνέντευξη, ενώ μιλά για το πώς ξεκίνησε να φοράει μπικίνι και να αγαπά το σώμα της, κάτι που δεν έκανε ποτέ σε μικρότερη ηλικία.

Όπως εξηγεί η Shields η ιδέα να φορέσει μπικίνι στα 55 της ξεκίνησε από τις έφηβες κόρες της. «Φορούσα εκείνα τα μεγάλα μαγιό που έχουν όσο περισσότερο ύφασμα γίνεται», λέει. «Οι κόρες μου έλεγαν, "Μαμά, είναι γελοίο". Έβλεπα κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια τους και μου καμάρωνα πράγματα όπως τα οπίσθιά μου. Πράγματα στα οποία ποτέ δεν θα ήθελα να εστιάσω στη ζωή μου. Το να είμαι 55 και να λέω, "Στάσου λιγάκι, οι γυναίκες άνω των 50 δεν έχουν τελειώσει"». «Σε αυτή την ηλικία, ειδικά αν είσαι ηθοποιός, είναι τύπου "έκανες καριέρα, χαλάρωσε", αλλά εγώ νομίζω πως τώρα ξεκινάω», πρόσθεσε.

«Συνήθιζα να γυμνάζομαι οκτώ φορές την εβδομάδα και το έκανα για το σόου ή τη δουλειά επειδή η κάμερα δεν είναι πάντα ευγενική. Οπότε υπάρχει κάποια ματαιότητα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα σε σημείο να μην ασχολούμαι με την εξωτερική εμφάνιση», λέει η Shields, που στη διάρκεια της καραντίνας ξεκίνησε να δημοσιεύει βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι της. «Οι ασκήσεις στο Instagram είναι απλώς ένας τρόπος για κίνηση και ενδορφίνες. Έχει πλάκα να κάνεις πιέσεις στα χέρια με δυο μπουκάλια κρασί. Δεν διαθέτουμε όλοι πολυτελή γυμναστήρια αυτή τη στιγμή αλλά σας εγγυώμαι, αν κάνετε κάτι για πέντε λεπτά, θα έχει θετικό αποτέλεσμα», σημειώνει.

https://instagram.com/p/CGAibXoHcSr/

Σχετικά με την εμφάνισή της, η 55χρονη ηθοποιός λέει πως ανέκαθεν ήταν πολύ αδύνατη και με αθλητικό σώμα, «που σημαίνει ότι δεν χωράς στα μεγέθη των δειγμάτων». «Οι κόρες μου λένε πως έχω καμπύλες. Για εκείνες οι καμπύλες είναι κάτι διαφορετικό. Τις βλέπω πόσο χαίρονται. Θέλω κι εγώ να χαρώ. Μαθαίνω από αυτές και πάντα μου λένε πως είναι καλύτερα με κάτι που δείχνει το σώμα παρά με κελεμπία».

Ωστόσο, η Brooke Shields παραδέχεται ότι δεν ένιωθε άνετα με το σώμα της παρόλο που ξεκίνησε το μόντελινγκ ως μωρό όταν ήταν μόλις 11 μηνών και πάντοτε ανήκε στις άκρως εντυπωσιακές γυναίκες, πρωταγωνιστώντας μεταξύ άλλων σε καμπάνιες του Calvin Klein.

https://instagram.com/p/B-pFsMyAwNC/

«Δεν είχα επαφή με το σώμα μου, δεν ήταν κάτι που κοιτούσα», εξηγεί. «Σχεδόν δεν ήθελα να ξέρω πως υπάρχει. Ήταν αυτό το κόμπλεξ παρθενίας και μετά ήμουν μοντέλο, βασικά σε εξώφυλλα, οπότε φωτογραφιζόμουν κυρίως από τον λαιμό και πάνω. Όλα είχαν να κάνουν με το πρόσωπο και τα φρύδια. Ο τρόπος μου να προσεγγίσω το θέμα ήταν απλώς να μην το σκέφτομαι». «Ήμουν στο μάθημα χορού και ο δάσκαλος έλεγε, "Shields, γιατί δεν κοιτάζεσαι;" και του απαντούσα, "Δεν χρειάζεται να κοιτάζω τον εαυτό μου. Το κάνουν οι υπόλοιποι αρκετά". Οπότε μου λέει, "Εντάξει, αλλά θα πέσεις αν δεν το κάνεις"», συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που έμαθε σταδιακά στη ζωή της. 

Δείτε ακόμη: Brooke Shields