CELEBRITIES

H Bασίλισσα Εlizabeth γίνεται "πλατινένια": Οι φήμες για παραίτηση


The Jennettes

14 Νοεμβρίου 2020

H Bασίλισσα Εlizabeth γίνεται "πλατινένια": Οι φήμες για παραίτηση

Με χαρά, αλλά και με συγκίνηση, οι Βρετανοί πολίτες ενημερώθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας επιπλέον το 2022 προς τιμήν της βασίλισσας Εlizabeth. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Βρετανία θα θεσμοθετήσει μια επιπλέον αργία στις 3 Ιουνίου του 2022. Ο λόγος;

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Εκείνο το τετραήμερο, οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει ένα «θεαματικό» τετραήμερο σαββατοκύριακο εορτασμών το καλοκαίρι του 2022 για να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Εlizabeth στο θρόνο - την πρώτη φορά που ένας Βρετανός μονάρχης έφτασε στο ορόσημο της επετείου του Platinum Jubilee.

Η επέτειος του όταν η Βασίλισσα, 94 ετών, ανέβηκε στο θρόνο είναι στην πραγματικότητα στις 6 Φεβρουαρίου 2022, αλλά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε να μεταφέρει τους εορτασμούς σε ένα σαββατοκύριακο νωρίς το καλοκαίρι - Πέμπτη 2 Ιουνίου έως Κυριακή 5 Ιουνίου - ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαύσουν λίγες μέρες off με ζεστό καιρό.

«Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή και αξίζει μια γιορτή που θα μείνει στην μνήμη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Όλιβερ Ντάουντεν, προσθέτοντας ότι «το έθνος θα απολαύσει μία θεαματική φιέστα, που θα συνδυάζει τις κορυφαίες στιγμές της μεγαλοπρέπειας του βρετανικού τελετουργικού με την τέχνη και την τεχνολογία αιχμής».

Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου, και η στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου 1953, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ήταν μόλις 25 χρονών.

Η αναγγελία των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της συνοδεύεται από έντονες φήμες ότι η 94χρονη βασίλισσα θα παραιτηθεί από τον θρόνο μετά τα 95α γενέθλια της, στις 21 Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.