CELEBRITIES

Η Charlize Theron σε μια εξομολογητική συνέντευξη για την ισότητα των φύλων, τον HIV και την ενδοοικογενειακή βία


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2020

Η Charlize Theron σε μια εξομολογητική συνέντευξη για την ισότητα των φύλων, τον HIV και την ενδοοικογενειακή βία

Πρόσφατα, η Breitling ανακοίνωσε το νεότερο Spotlight Squad. Η ελβετική επωνυμία ρολογιών, η οποία συνεργάζεται με την ιδέα της ομάδας που φέρνει τους πρεσβευτές της σε γκρουπ αντί να τoυς ξεχωρίζει, έχει συνεργαστεί με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Charlize Theon στο Cinema Squad για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, με την ανάπτυξη της γυναικείας Spotlight Squad, (αποτελούμενη από τους Theron, Misty Copeland και Yao Chen), η Breitling δίνει σαφώς την έμφαση στις γυναίκες και τις δυνατότητές τους.

Η Theron, μητέρα δύο παιδιών, ηθοποιός και παραγωγός, είναι επίσης πρέσβειρα του ΟΗΕ για την ειρήνη, έχει το δικό της ίδρυμα, το Charlize Theron Africa Outreach (CTAOP), το οποίο αγωνίζεται για την εκπαίδευση σχετικά με τον ιό HIV στη Νότια Αφρική, (χώρα καταγωγής της), και είναι ενεργή υπέρμαχος των δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Όπως δηλώνει, η Theron περιβάλλεται από ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και παλεύουν για τους ίδιους σκοπούς, έτσι ώστε η συνομιλία μαζί τους για το θέμα να είναι οργανική. Μάλιστα, η ηθοποιός ίδρυσε το Πρόγραμμα Outreach Charlize Theron Africa (CTAOP), περίπου 13 χρόνια πριν το 2007 για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των νέων στη Νότια Αφρική σχετικά με τον ιό HIV.

Η ιδέα «προήλθε πραγματικά από την έλλειψη φροντίδας πρόληψης και πληροφοριών στον τομέα του HIV», όπως εξηγεί η star. «Όταν κοιτάζεις τη νεολαία της χώρας, εμπίπτει στην κατηγορία «άμεσων αναγκών». Είδαμε αυτό το κενό, και από εκεί ξεκινήσαμε. Έκτοτε, τα 13 χρόνια, ακολουθήσαμε μια πιο ολιστική προσέγγιση. Δεν μπορείτε να σταματήσετε το AIDS εάν δεν κοιτάξετε όλα τα πράγματα που οδηγούν σε αυτό. Πρέπει να κοιτάξετε το άτομο στο σύνολό του, όπως πού ζουν, πρέπει να κοιτάξετε την ανισότητα των φύλων, πρέπει να κοιτάξετε τον εθισμό, την έλλειψη εκπαίδευσης".

Από την άλλη, η ηθοποιός μίλησε για την βία στην εποχή της πανδημίας. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα έχει έρθει στο προσκήνιο: η βία που εκδηλώνεται προς το γυναικείο φύλο. Αυτό οδήγησε στο σχηματισμό μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Together for Her. «Ο Covid ωθεί τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας να αυξάνονται σε τρομακτικό ρυθμό. Το μέτρο που ορίζει, το πώς μπορούμε να σώσουμε τις ζωές μας [από την πανδημία], κατέληξε να μοιάζει με θανατική ποινή για τις γυναίκες και τα παιδιά που εξαναγκάζονται να μένουν σπίτι με τους κακοποιητές τους.

"Υπάρχουν ζητήματα, που οι άνθρωποι κατανοούν περισσότερο σήμερα. Υπάρχουν βαθύτερα πράγματα ενσωματωμένα στην κοινωνία μας, που είναι προβληματικά, είτε πρόκειται για την LGBTQ, είτε για τα δικαιώματα των γυναικών, το Black Lives Matter", όπως συνεχίζει η σπουδαία ηθοποιός. Σύμφωνα με την ίδια, όλα είναι σχετικά με το πώς εκτιμάμε τις γυναίκες στον κόσμο μας. Για αυτήν, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ίσως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξε να συμμετάσχει στο ολοκαίνουργιο Breitling Spotlight Squad.

«Μου αρέσει η ιδέα της squad campaign. Το γεγονός ότι έχουμε τρεις απίστευτες γυναίκες μαζί σε αυτήν την τελευταία ομάδα με έκανε να νιώσω ότι υπήρχε μια κατανόηση από την Breitling για το πολιτιστικό κλίμα και τις ανάγκες του. Φαινόταν να καταλαβαίνουν τη σημασία και την αξία της συνένωσης τριών διαφορετικών γυναικών, η καθεμία με το δικό της σύνολο δεξιοτήτων, και δείχνει στον κόσμο ότι οι γυναίκες που ενώνονται, είναι η πιο ισχυρή δύναμη".

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.