Michelle Obama εναντίον Trump: «Η δημοκρατία είναι μεγαλύτερη από τον εγωισμό του καθενός»

The Jennettes
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ έχει κριθεί εδώ και μέρες, όμως η άρνηση του Donald Trump να δεχθεί την ήττα του και να παραδώσει τη θέση του στον Joe Biden, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Michelle Obama, με ένα post της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κατακεραυνώνει τη στάση του Donald Trump μετά την ήττα του. Εξηγεί πως ούτε για την ίδια, ήταν εύκολο να «βάλει στην άκρη την οργή της» για τα «ρατσιστικά ψέματα», που είχε πει ο Trump για τον άνδρα της το διάστημα της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Όμως, τελικά βρήκε τη δύναμη και την ωριμότητα να το κάνει για το καλό της χώρας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

"Για να είμαι ειλικρινής, όλο αυτό δεν μου ήταν εύκολο. Ο Donald Trump έχει ξεκινήσει φήμες με ρατσιστικό χαρακτήρα για τον σύζυγο μου και έβαλε την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Αυτό δεν είναι κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως, ήξερα πως για το καλό της χώρας μου, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη τον θυμό μου”.

«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ πού βρισκόμουν πριν από 4 χρόνια. Η Hillary Clinton είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που βλέπουμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη, όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Donald Trump είχε νικήσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να ακούει τη φωνή του. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ, δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν αυτό που ο George και η Laura Bush είχαν κάνει για εμάς: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας - το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει την προηγούμενη οκταετία. 

Καλωσόρισα τη Melania Trump στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι την ανατροφή παιδιών στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά μέσα μου ότι αυτό ήταν το σωστό, επειδή η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εγωισμό ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα μας απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης, ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε, να ήταν διαφορετικό. Η προεδρία δεν ανήκει σε ένα άτομο ούτε σε ένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο. Δεν είναι παιχνίδι. Γι' αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να ενθαρρύνουν μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας».

Δείτε ακόμη: "H Michelle Obama θα παραμείνει ένα ""Style Icon""