ΣΤΙΛ

H ιστορία του Revenge Dress της πριγκίπισσας Diana: Mε αυτό «εκδικήθηκε» τον Κάρολο


Μάρθα Κουμπάνη

18 Νοεμβρίου 2020

H ιστορία του Revenge Dress της πριγκίπισσας Diana: Mε αυτό «εκδικήθηκε» τον Κάρολο

Όταν μιλάμε για γυναίκες είδωλα, που εμπνέουν διαχρονικά με το στιλ τους, οι προσωπικότητες που παρελαύνουν από το μυαλό μας, είναι συγκεκριμένες. Ανάμεσα τους η πριγκίπισσα Diana που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της Αγγλίας και έγινε πρότυπο, με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα. Mε αφορμή τον νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς του Netflix, Τhe Crown, όλο και περισσότερες ιστορίες από τη ζωή της, επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στις 29 Ιουνίου 1994, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, φόρεσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα για να παρευρεθεί στο ετήσιο event του Vanity Fair για την Serpentine Gallery στο Hyde Park του Λονδίνου. Δεν ήταν όμως, ένα τυχαίο φόρεμα. Ήταν τότε, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυπτε ότι την απάτησε σε μια αναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Diana φόρεσε το iconic μαύρο φόρεμα, που αποκάλυπτε τους ώμους της, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως το «φόρεμα της εκδίκησης», (Revenge Dress). Μάλιστα το φόρεμα, ήταν δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας, Christina Stambolian.

Πρόκειται για ένα μικρό μαύρο φόρεμα από μετάξι, με αισθησιακό άνοιγμα στους ώμους και λεπτομέρειες από σιφόν. H Lady D το φόρεσε με ένα τσόκερ από πέρλες στον λαιμό και μαύρες γόβες στιλέτο. «Ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι γνώριζαν τη νέα Diana, αυτή που δεν χρειαζόταν τη βασιλική οικογένεια, ειδικά τον πρίγκιπα Charles», είχε δηλώσει στη Huffington Post ο Βρετανός δημοσιογράφος και στιλίστας Alex Longmore.

O Κάρολος και η Diana είχαν χωρίσει επίσημα από τον Δεκέμβριο του 1992, η διαδικασία του διαζυγίου όμως χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Diana εδραιώθηκε ως ένα σύγχρονο είδωλο της μόδας και της κομψότητας. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η Diana δίσταζε να φορέσει το L.B.D, καθώς το θεωρούσε μια τολμηρή επιλογή.

Έκτοτε, η Diana απέφυγε τα πιο συντηρητικά σύνολα των προηγούμενων ετών, όπως δηλώνει η Eleri Lynn, επιμελήτρια της έκθεσης Diana: Her Fashion Story στο παλάτι του Kensington. Το μαύρο φόρεμα έγινε αναμφίβολα, το «έμβλημα» της εκδίκησης.

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.