CELEBRITIES

«Uptown Girl»: Όταν η πριγκίπισσα Diana ανέβηκε στη σκηνή της Όπερας το 1985 και χόρεψε για τον Κάρολο


The Jennettes

24 Νοεμβρίου 2020

«Uptown Girl»: Όταν η πριγκίπισσα Diana ανέβηκε στη σκηνή της Όπερας το 1985 και χόρεψε για τον Κάρολο

Η πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του «The Crown» έκανε πρεμιέρα στο Netflix. Είναι η στιγμή που βλέπουμε για πρώτη φορά την Πριγκίπισσα Diana. Παρακολουθώντας τη σειρά, δεν είναι λίγες οι φορές που μας κάνει και αναρωτιόμαστε: "Συνέβη στ' αλήθεια αυτό;" Στιγμές, από την αξέχαστη συνέντευξη του πρίγκιπα Καρόλου μέχρι τα μυστικά ξαδέλφια της βασίλισσας. Ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές είναι ο εκπληκτικός χορός της πριγκίπισσας Diana στη Βασιλική Όπερα - και αυτό, συνέβη στην πραγματική ζωή στο «Uptown Girl» του Billy Joel στην Όπερα το 1985.

Η Lady D έκανε κρυφά πρόβες σε ένα στούντιο στο Δυτικό Λονδίνο και χόρεψε στη σκηνή της Όπερας σαν δώρο στον Πρίγκιπα Κάρολο. Σκηνές από την υπέροχη performance μεταδόθηκαν στο ντοκιμαντέρ «Princess Diana: Her Life, Her Death» του CBS το 2017. Ο χορευτής και ηθοποιός Wayne Sleep, partener της Diana αναφέρει πόσο αξέχαστη του έμεινε η εμπειρία του να χορέψει με μια πριγκίπισσα. "Η πρώτη μου σκέψη ήταν είναι πολύ ψηλή για να χορέψει μαζί μου" δηλώνει.

«Το κοινό έμεινε έκπληκτο όταν εμφανίστηκε και πήρε μια ανάσα όλο μαζί. Η χορογραφία είχε λίγο από όλα: jazz, μπαλέτο, ακόμη και κλωτσιές. Έκανα μια πιρουέτα και την σήκωσα στον αέρα. Σκεφτόμουν: Μην ρίξεις την μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας. Το λάτρεψε, αλλά ήταν και ενθουσιασμένη που το κρατήσαμε κρυφό από τον Κάρολο και τους παπαράτσι. Αγαπούσε την ελευθερία που της έδινε ο χορός. Λίγες μέρες μετά έλαβα ένα γράμμα: Τώρα καταλαβαίνω την αίσθηση που σου δίνει μια παράσταση».

Όσο για την επιλογή του τραγουδιού ο Sleep εκμυστηρεύεται: "Υπήρχε ένα μουσικό βίντεο με το τραγούδι και πρέπει να είχε δει το βίντεο. Μια υπέροχη κυρία με καπέλο - είναι πολύ κομψή και βγαίνει από ένα αυτοκίνητο. Η Diana ήξερε ότι θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο."

Στο The Crown, ο Charles του Josh O'Connor είναι αναστατωμένος από αυτήν την έκπληξη, καθώς πιστεύει ότι η Diana προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή από εκείνον. Το γκαλά έγινε για τα 37α γενέθλιά του, άλλωστε. Στην πραγματική ζωή, δεν είναι σαφές πώς ένιωσε ο πρίγκιπας.

Kεντρική Φωτογραφία Getty/Ideal Image

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.