CELEBRITIES

Η Angelina Jolie παίρνει θέση απέναντι στη βία κατά των γυναικών: «Η ισότητα των φύλων απέχει ακόμη τουλάχιστον έναν αιώνα μακριά»


The Jennettes

8 Δεκεμβρίου 2020

Η Angelina Jolie παίρνει θέση απέναντι στη βία κατά των γυναικών: «Η ισότητα των φύλων απέχει ακόμη τουλάχιστον έναν αιώνα μακριά»

Η έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες, και μία εξ αυτών εντοπίζεται κάτω από τη σιωπή πολλών γυναικών. Η βία κατά του γυναικείου φύλου έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις ακόμη και πριν την απειλή του κορωνοϊού. Τον προηγούμενο μήνα, η Angelina Jolie ως Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας παραχώρησε μια σπουδαία ομιλία στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Δράση των Γυναικών και την Ειρήνη στη Σεούλ. 

Τα όσα είχε αναφέρει στον λόγο της, κρίνονται παραπάνω από σπουδαία. Η αγαπημένη ηθοποιός και ακτιβίστρια ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να δοθεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση σε προγράμματα κατά της σεξουαλικής βίας, καθώς και για την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, έδωσε έμφαση στις γυναίκες που φυλακίζονται, δέχονται επιθέσεις ή δολοφονούνται μόνο και μόνο επειδή αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. 

"Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι ίση με εκείνη ενός άνδρα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι είμαστε σε θέση να παραδεχτούμε. Η σεξουαλική βία είναι μία από τις όψεις αυτής της πραγματικότητας"

Σύμφωνα με τη UN Women, τον Απρίλιο 243 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια το τελευταίο έτος, κακοποιήθηκαν από τον σύντροφό τους ή κάποιο οικείο πρόσωπο ενώ λιγότερο από το 40% των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας, επιχειρούν να ζητήσουν βοήθεια. Στον λόγο της, η Jolie τονίζει επίσης, πως οι πολιτικοί ηγέτες και οι κυβερνήσεις φαίνεται ότι πιστεύουν στα δικαιώματα των γυναικών "μέχρι ένα σημείο", που δεν καταπατά τα πολιτικά συμφέροντα. 

"Αυτό το σημείο είναι που δείχνει πως η ισότητα των φύλων απέχει ακόμη τουλάχιστον έναν αιώνα μακριά και ότι η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί κατά πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας". Μάλιστα, τονίζεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από συγκρούσεις και διώξεις, είναι πάνω από τους μισούς γυναίκες και παιδιά, κι έχει διπλασιαστεί σε μια δεκαετία. Η διαπίστωση αυτή είναι από μόνη της ανησυχητική με παρόμοιο τρόπο που κρίνεται ανησυχητική και η αύξηση των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.