CELEBRITIES

Χρυσές Σφαίρες 2021: Η Jane Fonda θα τιμηθεί φέτος με το βραβείο Cecil B. DeMille


The Jennettes

27 Ιανουαρίου 2021

Χρυσές Σφαίρες 2021: Η Jane Fonda θα τιμηθεί φέτος με το βραβείο Cecil B. DeMille

Το Hollywood Foreign Press Association, ο οργανισμός πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες ανακοίνωσε πως το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille θα απονεμηθεί φέτος στη Jane Fonda.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού HFPA, Ali Sar, δήλωσε πως είναι πολύ περήφανοι που το βραβείο Cecil B. DeMille του 2021 απονέμεται στη διάσημη ηθοποιό:

«Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, το εύρος της δουλειάς της Jane αγκυροβόλησε στον αδιάκοπο ακτιβισμό της, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Με το αναμφισβήτητο ταλέντο της έχει κερδίσει το υψηλότερο επίπεδο αναγνώρισης και ενώ η επαγγελματική της ζωή έχει πάρει πολλές στροφές, παρέμεινε ακλόνητη στη δέσμευσή της για να προκαλεί αλλαγή. Έχουμε την τιμή να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά της στα Βραβεία Χρυσές Σφαίρες του 2021».

Η τιμή αυτή αναγνωρίζει την ένδοξη καριέρα της Fonda στον κινηματογράφο. Μία καριέρα που την έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου box office και χάραξε το όνομά της στην κινηματογραφική ιστορία, πρωταγωνιστώντας σε κλασικές ταινίες όπως το «Klute», «The China Syndrome», «9 to 5», «Barefoot in the Park», «Julia». Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές της σε ταινίες είναι στο «Book Club» και στο «Youth», ενώ πρωταγωνιστεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά του Netflix «Grace & Frankie». 

Εκτός όμως από την κινηματογραφική της καριέρα, η ίδια έχει υπάρξει fashion model, είναι μέχρι σήμερα πρέσβειρα της εταιρείας καλλυντικών L’oreal, ενώ η πρώτη βιντεοκασέτα γυμναστικής που είχε κυκλοφορήσει το 1982 με τον τίτλο «Jane Fonda’s Workout» έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, πουλώντας 17 εκατομμύρια αντίτυπα πριν ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες. 

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως, η Jane Fonda είναι εξίσου γνωστή για την πολιτική, περιβαλλοντολογική και ακτιβιστική της δράση απέναντι σε πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Έχει διαδηλώσει ενάντια στον Πόλεμο του Vietnam, έχει κάνει καμπάνια για τα πολιτικά δικαιώματα και έχει υποστηρίξει θερμά τους φεμινιστικούς σκοπούς. Πέρσι συνελήφθη 4 συνεχόμενες φορές σε διαδήλωση για την κλιματική κρίση, περνώντας ένα βράδυ στο κρατητήριο. Τελευταία εμπνεύστηκε και δημιούργησε το εθνικό κίνημα «Fire Drill Fridays» προκειμένου να συγκεντρώσει ανησυχία σχετικά με την κλιματική αλλαγή. 

Η υπέροχη Jane Fonda αξίζει και με το παραπάνω αυτό το βραβείο, παλαιότεροι παραλήπτες του οποίου έχουν υπάρξει οι Robert De Niro, Sophia Loren, Sean Connery, Oprah Winfrey, Martin Scorsese, Jodie Foster, Steven Spielberg και Meryl Streep. Περσινό τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Tom Hanks. Να σημειωθεί ότι η ίδια έχει κερδίσει 7 Χρυσές Σφαίρες και έχει υπάρξει 15 φορές υποψήφια.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα δεχθεί το φετινό βραβείο στο «Globes telecast», το οποίο θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Η τελετή του 2021 θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετική από όλες τις προηγούμενες λόγω των συνθηκών της πανδημίας. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS