UPDATE #NOW

Η αίθουσα δεξιώσεων των βραβείων Νόμπελ μεταμορφώνεται σε κέντρο εμβολιασμού Covid- 19


The Jennettes

27 Ιανουαρίου 2021

Η αίθουσα δεξιώσεων των βραβείων Νόμπελ μεταμορφώνεται σε κέντρο εμβολιασμού Covid- 19

Η Μπλε Αίθουσα του Δημαρχείου της Στοκχόλμης, που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή των διάσημων βραβείων Νόμπελ, θα μετατραπεί για τους πολίτες της πρωτεύουσας, σε κέντρο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Από το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Μπλε Αίθουσα θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο εμβολιασμού για τους υπαλλήλους των γηροκομείων, καθώς οι τοπικές αρχές προσπαθούν να βρουν κατάλληλους χώρους για να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για περίπου 58.000 υπαλλήλους του δημοτικού συστήματος υγείας και φροντίδας.

«Η διαδικασία εμβολιασμού είναι πολύ απαιτητική. Οι αθλητικές αίθουσες και οι μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως η Μπλε Αίθουσα, είναι κατάλληλες για αποτελεσματικούς και ανθεκτικούς σε μολύνσεις εμβολιασμούς. Για μένα και για την πόλη της Στοκχόλμης, είναι προφανές ότι πρέπει να βοηθήσουμε με το κρίσιμο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά την άνοιξη», δήλωσε η δημοτική Επίτροπος Οικονομικών της Στοκχόλμης, Anna Konig Jerlmyr, στην τοπική εφημερίδα Mitti.

Ενώ πρόσθεσε πως η αίθουσα, λόγω του μεγέθους της, 1.500 τετραγωνικών μέτρων και της τοποθεσίας της στο κέντρο της Στοκχόλμης, την κάνουν ιδανική γι' αυτόν τον σκοπό. Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, η υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά του COVID-19 στην Pfizer και ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο.

«Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Anders Tengell, στην Dagens Nyheter.

Έως την Τρίτη, η Σουηδία έχει αναφέρει 556.289 περιπτώσεις COVID-19 με 11.247 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας. Η χώρα έχει εισαγάγει μια προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις αφίξεις από τη Βρετανία, τη Νορβηγία και τη Δανία, καθώς έχουν βρεθεί περισσότερες νέες παραλλαγές COVID-19 στη Σουηδία.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits