CELEBRITIES

Barack Obama: Η ρατσιστική εμπειρία που είχε σε νεαρή ηλικία


The Jennettes

25 Φεβρουαρίου 2021

Barack Obama: Η ρατσιστική εμπειρία που είχε σε νεαρή ηλικία

Στο δεύτερο επεισόδιο του podcast με τίτλο Renegades: Born in the USA, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον Bruce Springsteen, ο πρώην πρόεδρος αφηγήθηκε μια ιστορία που πάλεψε με έναν πρώην φίλο, ο οποίος τον χαρακτήρισε με έναν φυλετικό χλευασμό.

«Όταν ήμουν στο σχολείο, είχα έναν φίλο. Παίζαμε μπάσκετ μαζί», ξεκίνησε. «Και μια φορά μπήκαμε σε έναν αγώνα, και με αποκάλεσε με ένα ρατσιστικό επίθετο (σχετίζεται με το ζώο ρακούν)», είπε ο Obama.

«Τώρα, πρώτα απ 'όλα, δεν υπάρχουν αυτά τα ζώα στη Χαβάη, σωστά; Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου μπορεί να μην γνώριζε καν τι ήταν. Αυτό που ήξερε ήταν: «Μπορώ να σε πληγώσω, λέγοντας αυτό», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν προσβλήθηκε από το περιστατικό και ακολούθησε καυγάς.

«Θυμάμαι ότι τον χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασα τη μύτη του, ήμασταν στα αποδυτήρια», είπε στον Bruce Sprinsteen. 

«Του εξήγησα, του είπα:"Μην με αποκαλέσεις ποτέ ξανά έτσι. Μπορεί να είμαι φτωχός. Μπορεί να είμαι ανίδεος. Μπορεί να είμαι κακός. Μπορεί να είμαι άσχημος. Ίσως δεν μου αρέσει καν ο εαυτός μου. Ίσως να είμαι δυστυχισμένος, αλλά ξέρεις τι δεν είμαι; Δεν είμαι εσύ"», δήλωσε ο Obama.

Ο Obama είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται πολύ για τα φυλετικά ζητήματα. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, έγραψε ένα δοκίμιο για το Medium για το πώς να επιφέρουμε την αλλαγή, εν μέσω διαμαρτυριών για τον θάνατο του George Floyd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

«Αναγνωρίζω ότι αυτοί οι τελευταίοι μήνες ήταν σκληροί και αποθαρρυντικοί, ότι ο φόβος, η θλίψη, η αβεβαιότητα και η δυσκολία μιας πανδημίας έχουν επιδεινωθεί από τραγικές υπενθυμίσεις ότι η προκατάληψη και η ανισότητα διαμορφώνουν ακόμα ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής ζωής», έγραψε.

«Αλλά βλέποντας τον αυξημένο ακτιβισμό των νέων κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε αγώνας με κάνει ελπιδοφόρο», συνέχισε μιλώντας για το κέρδος μέσα από την προσπάθεια των νέων ανθρώπων.

«Εάν, προχωρώντας, μπορούμε να διοχετεύσουμε τον δικαιολογημένο θυμό μας σε ειρηνική, συνεχή και αποτελεσματική δράση, τότε αυτή η στιγμή μπορεί να είναι πραγματικό σημείο καμπής στο μακρύ ταξίδι του έθνους μας για να ανταποκριθούμε στα υψηλότερα ιδανικά μας».

Ο Barack Obama, πατέρας δύο νεαρών κοριτσιών, σημείωσε ότι η αλλαγή θα «φτάσει σε μια νέα γενιά», ενώ προσθέτει ότι η ιστορία μπορεί να παρέχει «βασικά μαθήματα» που αξίζει να θυμηθούμε.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.