CELEBRITIES

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποια είναι τα 30 άτομα που θα παρευρεθούν στην κηδεία του;


The Jennettes

17 Απριλίου 2021

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποια είναι τα 30 άτομα που θα παρευρεθούν στην κηδεία του;
Η κηδεία του Βρετανού Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor της Αγγλίας. Καθώς η Αγγλία αναδύεται αργά από το τρίτο εθνικό lockdown, οι περιορισμοί ορίζουν ότι μόνο 30 άνθρωποι μπορούν να παρευρεθούν σε κηδεία, πράγμα που σημαίνει ότι η λίστα παρευρισκόντων έχει περιοριστεί πολύ περιλαμβάνοντας μόνο την οικογένεια και τους φίλους.

Η κηδεία του Βρετανού Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor της Αγγλίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες βασιλικές τελετές, αυτή η τελετή θα σπάσει την παράδοση ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού. Σε αυτήν θα παρευρεθεί μια μικρή ομάδα των πιο κοντινών και αγαπητών στο Δούκα, ανθρώπων για να αποδώσουν τον σεβασμό τους. 

Καθώς η Αγγλία αναδύεται αργά από το τρίτο εθνικό lockdown, οι περιορισμοί ορίζουν ότι μόνο 30 άνθρωποι μπορούν να παρευρεθούν σε κηδεία, πράγμα που σημαίνει ότι η λίστα παρευρισκόντων έχει περιοριστεί πολύ, περιλαμβάνοντας μόνο την οικογένεια και τους φίλους.

Μεταξύ εκείνων που απουσιάζουν από την κηδεία, θα είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος είπε ότι ήθελε να κρατήσει ελεύθερο χώρο για ένα μέλος της οικογένειας, την Meghan, τη Δούκισσα του Sussex, που είναι έγκυος και δεν μπορεί να ταξιδέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τα τρία παιδιά του Πρίγκιπα William: ο Πρίγκιπας George, ο οποίος είναι τρίτος στη σειρά του θρόνου, η Πριγκίπισσα Charlotte και ο Πρίγκιπας Louis.

Όταν η κληρονομιά σου είναι τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και 10 δισέγγονα, συν τις συζύγους, οι αριθμοί μπορούν να αυξηθούν αρκετά γρήγορα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα 30 άτομα που θα παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών συγγενών του Πρίγκιπα Φιλίππου. Τα παλαιότερα μέλη της οικογένειάς του δεν προσκλήθηκαν στο γάμο του με τη Βασίλισσα, επειδή έλαβε χώρα τόσο σύντομα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα βρετανικά συναισθήματα για τον πρόσφατο εχθρό τους ήταν ακόμη νωπά.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β: Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου και σύζυγος του Πρίγκιπα Φιλίππου, τον οποίο παντρεύτηκε το 1947. Η βασίλισσα συχνά χαιρέτιζε την αφοσίωση του συζύγου της στην ένωση των 73 ετών τους, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τη δύναμή και τη στήριξη της για δεκαετίες».

Πρίγκιπας Κάρολος: Κληρονόμος του θρόνου της Βρετανίας και μεγαλύτερο παιδί του Φίλιππου και της Βασίλισσας. Ο Κάρολος παντρεύτηκε την Πριγκίπισσα Diana το 1981 και το ζευγάρι έχει δύο γιους, τον Πρίγκιπα William και τον Πρίγκιπα Harry. Η Diana σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, έναν χρόνο μετά τη λύση του γάμου της με τον Κάρολο.

Camilla, Δούκισσα της Κορνουάλης: Δεύτερη σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου, την οποία γνώρισε για πρώτη φορά το 1970. Μέλος της βασιλικής οικογένειας από τότε που το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2005.

Πρίγκιπας William, Δούκας του Cambridge: Ο μεγαλύτερος γιος της Πριγκίπισσας Diana και του Πρίγκιπα Κάρολου, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο και εγγονός του Φιλίππου. Ο William παντρεύτηκε την Catherine, ευρέως γνωστή ως Kate, το 2011. Και οι δύο έχουν τρία παιδιά μαζί.

Catherine, Δούκισσα του Cambridge: Σύζυγος του William και πιθανώς μελλοντική Βασίλισσα της Βρετανίας. Μητέρα του Πρίγκιπα George, της Πριγκίπισσας Charlotte και του Πρίγκιπα Louis. Η Δούκισσα συχνά παρευρίσκεται σε βασιλικούς αρραβώνες και έχει πάθος με τη φωτογραφία.

Πρίγκιπας Harry, Δούκας του Sussex: Δεύτερος γιος του Πρίγκιπα Κάρολου και της Πριγκίπισσας Diana και εγγονός της Βασίλισσας και του Φιλίππου. Ο Harry αποχώρησε από τη ζωή ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2020 και ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, Meghan, που είναι έγκυος, και τον γιο τους Archie.

Πρίγκιπας Ανδρέας, Δούκας του York: Δεύτερος γιος της βασίλισσας και του Φιλίππου. Παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντα το 2019 μετά από μια καταστροφική συνέντευξη σχετικά με τη φιλία του με τον καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη Jeffrey Epstein.

Πριγκίπισσα Beatrice: Κόρη του Πρίγκιπα Ανδρέα και της Sarah, Δούκισσας του York και εγγονή της Βασίλισσας και του Φιλίππου. «Αγαπητέ παππού, λείπεις σε όλους μας», έγραψε σε πρόσφατο post στο Instagram.

Edoardo Mapelli Mozzi: Σύζυγος της Πριγκίπισσας Beatrice από τον Ιούλιο του 2020 και ειδικός στα Ιταλικά real estate.

Πριγκίπισσα Eugenie: Μικρή κόρη του Πρίγκιπα Ανδρέα και της Sarah, Δούκισσα του York και εγγονή της βασίλισσας και του Φίλιππου. Η μητέρα του August Philip Brooksbank, που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο.

Jack Brooksbank: Σύζυγος της πριγκίπισσας Eugenie από το 2018 και στέλεχος ποτών για μια εταιρεία τεκίλας.

Πρίγκιπας Edward, Κόμης του Wessex: Γιος της Βασίλισσας και του Φιλίππου, που αποτίμησε φόρο τιμής στον Δούκα ως το «ροκ» στοιχείο της οικογένειας σε όλη του τη ζωή. Ο Edward συνεργάζεται στενά με άλλους ανώτερους βασιλείς, πραγματοποιώντας δεσμεύσεις και φιλανθρωπικές εργασίες.

Sophie, Κόμισσα of Wessex: Παντρεμένη με τον Πρίγκιπα Edward από το 1999. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Lady Louise του Windsor: Το μεγαλύτερο παιδί του Πρίγκιπα Edward και της Sophie. Πιστεύεται ότι οι γονείς της Louise επέλεξαν να μην της δώσουν τίτλο πριγκίπισσας με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή μακριά από το προσκήνιο και το ενδιαφέρον των βρετανικών ταμπλόιντς.

James, Viscount Severn: Γεννημένος το 2007, ο James είναι το μικρότερο παιδί του Πρίγκιπα Edward και της Sophie και το μικρότερο εγγόνι της Βασίλισσας και του Φίλιππου.

Πριγκίπισσα Άννα: Η μόνη κόρη της Βασίλισσας και του Φίλιππου. Υπέβαλε τιμή στον πατέρα της τις τελευταίες ημέρες, αποκαλώντας τον «δάσκαλο, υποστηρικτή και κριτικό».

Αντιναύαρχος Sir Timothy Laurence: Δεύτερος σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας, τον οποίο παντρεύτηκε το 1992. Αναμένεται να περπατήσει πίσω από το φέρετρο του Δούκα μαζί με άλλους ανώτερους βασιλείς.

Peter Phillips: Ο γιος της Πριγκίπισσας Άννας και του πρώτου συζύγου της, Mark Phillips. Ο Peter έχει δύο κόρες, τη Savannah και την Isla. Έχει χωρίσει από τη γυναίκα του, Autumn Phillips.

Zara Tindall: Μόνη κόρη της Πριγκίπισσας Άννας και του Mark Phillips. Είναι ολυμπιονίκης που παντρεύτηκε τον πρώην αστέρι του ράγκμπι Mike Tindall το 2011.

Mike Tindall: Σύζυγος της Zara και πρώην Άγγλος παίκτης ράγκμπι. Ο πατέρας της Mia Grace, της Lena Elizabeth και του Lucas Philip,, που γεννήθηκε τον περασμένο μήνα

David Armstrong-Jones, Κόμης του Snowdon: Γιος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, που ήταν η αδερφή της Βασίλισσας και πέθανε το 2002. Είναι ανιψιός της Βασίλισσας.

Lady Sarah Chatto: Κόρη της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και μόνη ανιψιά της Βασίλισσας, με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει στενή σχέση. Η Sarah ήταν μία από τις πέντε παράνυμφους της Πριγκίπισσας Diana το 1981.

Daniel Chatto: Σύζυγος της Sarah, την οποία παντρεύτηκε το 1994. Το ζευγάρι, είναι λιγότερο γνωστό στο κοινό από κάποιους συγγενείς τους και έχει δύο γιους μαζί.

Richard, Δούκας του Gloucester: Ο Δούκας είναι ο πρώτος ξάδελφος της Βασίλισσας και εργατικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Συνδέεται με 150 φιλανθρωπικά ιδρύματα και είναι προστάτης πολλών οργανισμών.

Edward, Δούκας του Kent: Ο Δούκας είναι ένας από τους πρώτους ξαδέλφους της Βασίλισσας και ζει στη βασιλική κατοικία στο Kensington Palace. Όπως ο Δούκας του Gloucester, ασχολείται με περισσότερα από 100 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα: Ξαδέλφη της Βασίλισσας και εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η Πριγκίπισσα ήταν μία από τις παράνυφους της Βασίλισσας όταν παντρεύτηκε τον Φίλιππο το 1947.

Bernhard, κληρονομικός Πρίγκιπας του Baden: Ο 50χρονος ανιψιός του Πρίγκιπα Φίλιππου. Η γιαγιά του, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας και της Δανίας, ήταν η αδερφή του Δούκα. Δεν παρευρέθηκε στον γάμο του δούκα με τη Βασίλισσα επειδή ο σύζυγός της υπηρέτησε ως Γερμανός αξιωματικός στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρίγκιπας Donatus, Landgrave του Hesse: Ένας συγγενής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μέσω της καταγωγής του από τη Βασίλισσα Βικτώρια. Είναι ο επικεφαλής του γερμανικού οίκου της Hesse, με τον οποίο παντρεύτηκαν δύο από τις αδελφές του Φίλιππου.

Πρίγκιπας Philipp of Hohenlohe-Langenburg: Μεγάλος ανιψιός του Φίλιππου, ο οποίος είπε ότι ήταν «απίστευτη τιμή» να προσκληθεί στην κηδεία του Δούκα. Σύμφωνα με το BBC, ο Φίλιππος επισκεπτόταν συχνά τον ανιψιό του στο κάστρο του Langenburg στη Γερμανία.

Penelope Knatchbull, Κόμισσα του Mountbatten της Βιρμανίας: Στενή φίλη της Βασίλισσας και του Φίλιππου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιππος δίδαξε την Πηνελόπη να οδηγεί άμαξες και από τότε έχει παρακολουθήσει αμέτρητες βασιλικές εκδηλώσεις. Το 1979, παντρεύτηκε τον ξάδελφό του, Πρίγκιπα Κάρολο. 
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.