CELEBRITIES

Τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών


The Jennettes

5 Μαΐου 2021

Bill και Melinda Gates
Με περιουσία που ξεπερνά, σύμφωνα με το Forbes, τα 130,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι το διαζύγιο Bill- Melinda Gates θα είναι ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών. Αν υποθέσουμε όμως ότι αυτό θα βρίσκεται στην κορυφή, ποια άλλα εννιά συμπληρώνουν την λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων διαζυγίων μέχρι σήμερα; 

Τα νέα για το διαζύγιο του Bill και της Melinda Gates έπεσαν σαν βόμβα μετά από 27 χρόνια γάμου. Οι δυο τους είχαν ένα ιδιωτικό σύμφωνο χωρισμού, αλλά όχι ένα προγαμιαίο σύμφωνο και αφού μοιράστηκαν τόσο μεγάλο μέρος της επαγγελματικής τους ζωής μαζί, το να χωρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι κάπως δύσκολο. 

Μαζί, το πρώην ζευγάρι διαχειρίζεται το ομώνυμο ίδρυμά του, αξίας άνω των $40 δισεκατομμυρίων. Ωστόσο δήλωσαν ότι «θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί στο ίδρυμα καθώς συνεχίζουν την αποστολή τους να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν υγιείς, παραγωγικές ζωές».

Με περιουσία που ξεπερνά, σύμφωνα με το Forbes, τα 130,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι αυτό θα είναι ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών. Αν υποθέσουμε όμως ότι αυτό θα βρίσκεται στην κορυφή, ποια άλλα εννιά συμπληρώνουν την λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων διαζυγίων μέχρι σήμερα; 

Jeff & Mackenzie Bezos

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Ιούνιο του 2018, το διαζύγιο του το 2019 από την επί 25 χρόνια σύζυγό του ήταν πολύ ακριβό.

Η πολιτεία της Washington, όπου κατοικεί ο Bezos, είναι μία πολιτεία κοινών περιουσιακών στοιχείων, που σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου, θεωρούνται ότι ανήκουν εξίσου και στους δύο συζύγους, εκτός εάν υπήρχε προγαμιαία συμφωνία που να δηλώνει κάτι άλλο.

Ωστόσο, το πρώην ζευγάρι επεξεργάστηκε τους όρους ιδιωτικά και τον Απρίλιο του 2019 ανακοίνωσε ότι θα οριστικοποιήσει το διαζύγιό του, με την Mackenzie να παίρνει 36 δισεκατομμύρια δολάρια και να γίνεται μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. 

Mel Gibson & Robyn Moore

Το 2006, ο διακανονισμός σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ του ηθοποιού Mel Gibson και της Robyn Moore παραμένει η μεγαλύτερη πληρωμή διαζυγίου στην ιστορία του Hollywood.

Τα $425 εκατομμύρια που πήρε η Moore ήταν το ήμισυ της καθαρής αξίας του ηθοποιού εκείνη την εποχή.

Craig McCaw & Wendy McCaw

Ο πρωτοπόρος της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας Craig McCaw και η εκδότρια εφημερίδων Wendy McCaw χώρισαν φιλικά το 1997, με τον διακανονισμό να εκτιμάται ότι υπερέβαινε τα 460 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Nextel, σύμφωνα με το Forbes.

Dmitry Rybolovlev & Elena Rybolovleva

Η Elena Rybolovleva υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Ρώσο επιχειρηματία Dmitry Rybolovlev και ανέφερε την «κατά συρροή απιστία» του, λέγοντας ότι «μοιράστηκε τις νεαρές κατακτήσεις του με τους φίλους του και άλλους ολιγάρχες».
Τα δικαστήρια αρχικά έδωσαν στην Elena το επιβλητικό ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον διακανονισμό το 2014, αλλά μετά από έφεση, έφυγε με 604 εκατομμύρια δολάρια.

Adnan Khashoggi & Soraya Khashoggi

Το 1961, ο έμπορος όπλων της Σαουδικής Αραβίας Adnan Khashoggi παντρεύτηκε μια 20χρονη βρετανικής καταγωγής γυναίκα με το όνομα Sandra Daly, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Soraya.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το ζευγάρι είχε 17 σπίτια, 3 αεροπλάνα και 3 σκάφη. Το διαζύγιο του βγήκε το 1974 και ο διακανονισμός μεταξύ τους έφτασε τα 874 εκατομμύρια δολάρια, ισοδύναμα με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Harold Hamm & Sue Ann Arnall

Η πικρή διαδικασία διαζυγίου μεταξύ του μεγιστάνα του πετρελαίου Harold Hamm και της συζύγου του, Sue Ann Arnall έληξε με τον Hamm να της γράφει μια τεράστια επιταγή 974,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Arnall δεν εξαργύρωσε αμέσως την επιταγή εν μέσω μιας πολυετούς δικαστικής μάχης για μεγαλύτερο ποσό, αλλά τελικά την κατέθεσε το 2015.

Steve & Elaine Wynn

Οι μεγάλοι ιδιοκτήτες καζίνο του Las Vegas, Steve και Elaine Wynn, παντρεύτηκαν ο ένας τον άλλον, όχι μόνο μία αλλά δύο φορές, από το 1963 έως το 1986 και από το 1991 έως το 2010.

Το δεύτερο διαζύγιο τους λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά όλων των εποχών. Παρόλο που οι λεπτομέρειες έχουν παραμείνει κρυφές, ο διακανονισμός εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Bernie Ecclestone & Slavica Radić

Ο διευθυντής της Formula 1, Bernie Ecclestone, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρισε το Κροατικό μοντέλο Slavica Radić το 2009.

Ο διακανονισμός εκτιμάται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και παρόλο που οι λεπτομέρειες δεν είναι απολύτως σαφείς, φαίνεται να υπάρχει μια ασυνήθιστη συστροφή, καθώς η Radić φαίνεται να είναι αυτή που πληρώνει τον Ecclestone.

Rupert Murdoch & Anna Torv

Ο άρχοντας των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch και η δημοσιογράφος Maria Torv ήταν παντρεμένοι για 31 χρόνια και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά μαζί.

Ωστόσο, το ζευγάρι είχε διαφορετικά σχέδια για το πότε θα συνταξιοδοτηθεί ο Murdoch και συμφώνησαν σε «φιλικό διαζύγιο» το 1998. Οι λεπτομέρειες για τον χωρισμό που έγιναν γνωστές δεν είναι πολλές, αλλά φημολογείται ότι η Torv έλαβε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Και τα δύο μέλη φάνηκαν να προχώρησαν γρήγορα: Ο Murdoch παντρεύτηκε την Wendi Deng 17 ημέρες μετά το διαζύγιο, ενώ η Torv παντρεύτηκε τον William Mann έξι μήνες μετά.

Alec Wildenstein & Jocelyn Wildenstein

Το πιο ακριβό γνωστό διαζύγιο βγήκε το 1999, όταν ο Γάλλος-Αμερικανός επιχειρηματίας και έμπορος τέχνης, Alec Wildenstein χώρισε τη σύζυγό για 21 έτη, Jocelyn Wildenstein.

Η υψηλού προφίλ διαδικασία διαζυγίου είχε ως αποτέλεσμα η Jocelyn να λάβει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 100 εκατομμύρια δολάρια για καθένα από τα επόμενα 13 χρόνια, σύμφωνα με το People, φτάνοντας το  συνολικό ποσό των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά είναι περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.