CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Diana: Το εμβληματικό νυφικό της βρίσκεται πλέον στη νέα έκθεση του Kensington Palace


The Jennettes

3 Ιουνίου 2021

Πριγκίπισσα Diana: Το εμβληματικό νυφικό της βρίσκεται πλέον στη νέα έκθεση του Kensington Palace
Μια νέα έκθεση που ονομάζεται «Royal Style in the Making» άνοιξε σήμερα, 3 Ιουνίου, με κύριο έκθεμα το διάσημο νυφικό της Diana, το οποίο σχεδιάστηκε από την Elizabeth και τον David Emanuel.

Το iconic νυφικό της πριγκίπισσας Diana βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο!

Μια νέα έκθεση που ονομάζεται «Royal Style in the Making» άνοιξε σήμερα, 3 Ιουνίου, με κύριο έκθεμα το διάσημο νυφικό της Diana, το οποίο σχεδιάστηκε από την Elizabeth και τον David Emanuel.

Το φόρεμα είναι δανεισμένο για την έκθεση - η οποία στεγάζεται στο παλάτι του Kensington, όπου κάποτε ζούσε η πριγκίπισσα Diana - από τους δύο γιους της, τον πρίγκιπα William και τον πρίγκιπα Harry.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να εξετάσουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες του φορέματος, με το οποίο η πριγκίπισσα Diana παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. 

Η ουρά των σχεδόν 8 μέτρων που φέρει, παραμένει η μεγαλύτερη στη βασιλική ιστορία. Η κομψή λαιμόκοψη, τα φουσκωτά μανίκια του και το κέντημά του με απλικέ δαντέλες και τόξα, το έκανε εμβληματικό. Να σημειωθεί επίσης ότι η Carrickmacross δαντέλα του είναι αντίκα και ανήκε αρχικά στη Βασίλισσα Mary, γιαγιά του Καρόλου

Είναι η πρώτη φορά που το νυφικό της Lady D βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από 25 χρόνια. Στο παρελθόν ήταν μέρος μιας έκθεσης τον Ιούλιο του 1998 στο προγονικό σπίτι της Diana, Althorp, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον τραγικό θάνατό της.

Η σχεδιάστρια Elizabeth Emanuel ανέφερε στο People ότι ανυπομονεί να δει ξανά το κομμάτι.

«Θα είναι σαν να βλέπεις έναν παλιό φίλο μετά από τόσα χρόνια», είπε. «Κοίταξα ξανά τις εικόνες σήμερα και δεν μπορώ να πιστέψω πόσες πούλιες ράψαμε στο φόρεμα. Πρόκειται για μια υπέροχη έκθεση».

Η έκθεση θα διερευνήσει τη μοναδική σχέση μεταξύ σχεδιαστών μόδας και βασιλικών πελατών, ανέφερε το Historic Royal Palaces, και θα περιλαμβάνει και άλλα ιστορικά κομμάτια, όπως ένα σπάνιο έργο από την στέψη της μητέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, της Βασίλισσας Μητέρας.

Ο Matthew Storey, επιμελητής της έκθεσης στο Historic Royal Palaces, είπε σε μια δήλωση: «Η καλοκαιρινή μας έκθεση στο Kensington Palace θα λάμψει στο προσκήνιο για μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού σχεδιασμού, των οποίων το έργο συνέβαλε στη διαμόρφωση της οπτικής ταυτότητας της βασιλικής οικογένειας στον εικοστό αιώνα».

Η δήλωση συνέχισε: «Θα διερευνήσουμε πώς λειτούργησε η συνεργασία μεταξύ κάθε σχεδιαστή και πελάτη και αποκαλύπτοντας τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία ορισμένων από τις πιο σημαντικές προμήθειες ραπτικής στην βασιλική ιστορία. Ενώ ένα από τα σημαντικότερα θα είναι αναμφίβολα το νυφικό της Diana, έχουμε μερικές πραγματικές εκπλήξεις στο μανίκι μας για τους οπαδούς της μόδας!».

Η επίδειξη του νυφικού θα ξεκινήσει μια περίοδο εορτασμών στο παλάτι προς τιμήν της πριγκίπισσας. Τον Ιούλιο, ο William, 38, και ο Harry, 36 ετών, θα αποκαλύψουν το πολυαναμενόμενο άγαλμα της μητέρας τους στους χώρους του παλατιού. Η Diana - που πέθανε το 1997 μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι - θα γινόταν 60 ετών την 1η Ιουλίου.

Η έκθεση Royal Style in the Making θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε ακόμη: Πριγκίπισσα Diana: Αυτοί είναι οι 7 πιο αγαπημένοι διάσημοι φίλοι της

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.