CELEBRITIES

Adele: Η σπάνια εμφάνιση και το συγκινητικό μήνυμα υποστήριξης των θυμάτων του Πύργου Grenfell


The Jennettes

16 Ιουνίου 2021

Adele: Η σπάνια εμφάνιση και το συγκινητικό μήνυμα υποστήριξης των θυμάτων του Πύργου Grenfell
Η Adele, σε μια σπάνια εμφάνιση με ένα βίντεο στο Youtube, δείχνει την υποστήριξή της στα θύματα της καταστροφής του Πύργου Grenfell το 2017 στο Λονδίνο, η οποία σκότωσε 72.

Η Adele, σε μια σπάνια εμφάνιση με ένα βίντεο στο Youtube, δείχνει την υποστήριξή της στα θύματα της καταστροφής του Πύργου Grenfell το 2017 στο Λονδίνο, η οποία σκότωσε 72 ανθρώπους.

«Σήμερα σηματοδοτούνται τέσσερα χρόνια από την πυρκαγιά του Πύργου Grenfell και εξακολουθούν να υπάρχουν τόσες πολλές αναπάντητες ερωτήσεις», λέει η τραγουδίστρια στο βίντεο, τιμώντας την τέταρτη επέτειο της τραγωδίας της πολυκατοικίας, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή φωτιά σε κουζίνα, νωρίς στις 14 Ιουνίου 2017 και συνεχίστηκε στο 24ώροφο κτίριο.

Οι οικογένειες και οι επιζώντες της τραγωδίας έχουν έκτοτε «δώσει μάχη» για δικαιοσύνη μαζί με την ομάδα εκστρατειών Grenfell United - κυρίως επειδή πιστεύεται ότι η πύρινη κόλαση τροφοδοτήθηκε από εύφλεκτες επενδύσεις, τοποθετημένες στο εξωτερικό του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Μια δημόσια έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα παρά τους μήνες εμπειρογνωμοσύνης.

«Ακόμα, η έρευνα της δίκης διαρκεί πολύ και ακόμα κανείς δεν έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας», προσθέτει η Adele στο βίντεο της. «Και όμως, το Grenfell United είναι ακόμα έξω, παλεύοντας ακούραστα για τη δικαιοσύνη και για την αλλαγή που όχι μόνο αξίζουν, που αξίζει η κοινότητά τους, αλλά και ό,τι αξίζει ολόκληρη η χώρα».

«Και για αυτό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω», συνεχίζει. «Σας ευχαριστώ που αφήσατε τον πόνο σας στην άκρη όλα αυτά τα χρόνια για να πολεμήσετε. Δεν μπορώ να φανταστώ τις προσωπικές συνέπειες που έχει σε σας», είπε. «Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή τη φορά τον επόμενο χρόνο, θα έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να μπορέσετε τελικά, να αναπνεύσετε. Σας αγαπώ. Θα σας δω σύντομα. Μείνετε δυνατοί. Είμαστε όλοι μαζί σας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jyoty (@jyoty)

Η Adele υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια των οικογενειών και των επιζώντων του Grenfell από τότε που συνέβη η τραγωδία. 

Τον Ιούνιο του 2017 εντοπίστηκε να προσφέρει βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από τη φωτιά, η οποία έλαβε χώρα σε μια φτωχή περιοχή της -κατά τα άλλα εύπορης- γειτονιάς του Notting Hill.

Αυτό περιελάμβανε την επίσκεψη της στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Chelsea για «ένα φλιτζάνι τσάι και μια αγκαλιά», με πυροσβέστες που βοήθησαν στη μάχη της θανατηφόρας φλόγας.

Η τραγουδίστρια προσέφερε αργότερα στα παιδιά που επέζησαν από τη φρίκη, μια ιδιωτική προβολή παιδικής ταινίας και χρησιμοποίησε τις πρώτες στιγμές της συναυλίας της τον Ιούνιο του 2017 στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου, για να παροτρύνει τους θαυμαστές της να συμμετάσχουν στην υποστήριξη των οικογενειών που επλήγησαν από την τραγωδία.

Δείτε ακόμη: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.