CELEBRITIES

Ο Oscar de la Renta καταργεί τη φυσική γούνα για χάρη της Billie Eilish


The Jennettes

15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Oscar de la Renta καταργεί τη φυσική γούνα για χάρη της Billie Eilish
Η Billie Eilish δεν είχε ξαναφορέσει Oscar de la Renta πριν το φετινό Met Gala - ούτε και θέλησε ποτέ. Προκειμένου να συμφωνήσει να συνεργαστεί με τον οίκο, η ομάδα του χρειάστηκε να κάνει μία πολύ μεγάλη και σημαντική υποχώρηση.

Η Billie Eilish δεν είχε ξαναφορέσει Oscar de la Renta πριν το φετινό Met Gala - ούτε και θέλησε ποτέ. Προκειμένου να συμφωνήσει να συνεργαστεί με τον οίκο, η ομάδα του χρειάστηκε να κάνει μία πολύ μεγάλη και σημαντική υποχώρηση: Να καταργήσει τη χρήση φυσικής γούνας.

Η 19χρονη ερμηνεύτρια, η οποία είναι vegan εδώ και μία επταετία, είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Της ήταν λοιπόν αδύνατο να επιλέξει δημιουργίες ενός οίκου που χρησιμοποιεί συστηματικά γούνα ζώων στα σχέδιά του. 

Εδώ και δύο χρόνια, ο Oscar de la Renta είχα αφήσει τη γούνα έξω από τις επιδείξεις καθώς οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Fernando Garcia και Laura Kim δεν την έβρισκαν αρκετά «κομψή και μοντέρνα». Στα καταστήματα, ωστόσο, πολλά προϊόντα που τους απέδιδαν τεράστιο κέρδος ήταν γούνινα.

Μιλώντας στους New York Times, ο CEO του οίκου, Alex Bolen, εξήγησε πως πέρα από τα χρήματα, η γούνα ήταν μέρος της φιλοσοφίας του ιδρυτή του brand. «Ήταν λάτρης της», δήλωσε. «Αλλά σκεφτόμουν πως επίσης ανησυχούσε ότι το όραμά του δε θα συμβάδιζε με τη μόδα, όσο περνούσε ο χρόνος. Κι εγώ πρέπει να περιβάλλομαι από ανθρώπους που έχουν ποικίλες απόψεις».

Αυτό που χρειαζόταν για τη ριζική αλλαγή, ήταν η Billie Eilish. «Ευχαριστώ Oscar de la Renta που σχεδίασες αυτό το υπέροχο φόρεμα κι έκανες τις ιδέες μου πραγματικότητα. Ήταν τιμή να το φορέσω, γνωρίζοντας πως από εδώ και πέρα θα καταργήσετε εντελώς τη χρήση γούνας», έγραψε στο Instagram.

«Είμαι ενθουσιασμένη που οι Fernando Garcia και Laura Kim και ολόκληρη η ομάδα με άκουσαν σε αυτό το θέμα, και τώρα έκαναν την αλλαγή που θα φέρει το κοινό καλό – όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για τον πλανήτη μας και το περιβάλλον. Είναι τιμή μου που έπαιξα καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό και ακούστηκα. Καλώ όλους τους σχεδιαστές να κάνουν το ίδιο».

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.