CELEBRITIES

«O πιο μοχθηρός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ»: Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν πως ο Depp εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του μικρός


The Jennettes

17 Σεπτεμβρίου 2021

«O πιο μοχθηρός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ»: Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν πως ο Depp εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του μικρός

Ο Johnny Depp έχει περάσει πολλά – και δεν εννοούμε μόνο το διαζύγιο με την Amber Herd. 

Σύμφωνα με νέα αρχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε πως η «μοχθηρή», όπως χαρακτηρίζεται, μητέρα του, τον εγκατέλειχε όταν ήταν ακόμη έφηβος. 

Έγγραφα από το 1981, τα οποία τώρα βρίσκονται θαμμένα στο αρχείο του δικαστηρίου, δείχνουν τι πραγματικά συνέβαινε μεταξύ τον γονιών του ηθοποιού. Χώρισαν όταν εκείνος ήταν 15 και η μητέρα του, Betty Sue Depp, ισχυριζόταν ότι ο γιος της ήταν «χειραφετημένος και ανεξάρτητος».

Σε συνεντεύξεις του, ωστόσο, ο Depp έχει παρουσιάσει μία διαφορετική πραγματικότητα. Ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών στα 11 του, εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 του για να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική, ξεκινώντας το 1980 να παίζει κιθάρα για το συγκρότημα The Kids, μετακόμισε στο Los Angeles και για μήνες ζούσε μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 1984, χάρη σε μια συνάντηση με τον Nicolas Cage, που τον έφερε στο πλατό του “A Nightmare on Elm Street” (Εφιάλτης Στον Δρόμο με τις Λεύκες). Σύμφωνα ωστόσο με τα έγγραφα διαζυγίου των γονιών του, τα οποία υπογράφηκαν το 1981, αναφέρεται πως "Η σύζυγος δηλώνει υπεύθυνα πως το ανήλικο παιδί του ζευγαριού (...) John C. Depp ΙΙ, είναι πλήρως χειραφετημένο και αυτόνομο".

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν από τον Paul Barresi, στο πλαίσιο έρευνάς του για τη νέα σειρά του Discovery+, “Johnny Depp v Amber Heard". "Έχει πει πως από τα 11 του έπαιρνε κάθε είδους ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των μαριχουάνα, κοκαϊνη, ecstasy, LSD, συνταγογραφημένων παυσίπονων, οπιούχων και μανιταριών", λέει ο Barresi. "Όπως έλεγε, η χρήση ναρκωτικών ήταν ένας τρόπος για να ξεφεύγει από τα οικογενειακά προβλήματα".

"Δυσκολευόταν να κλείσει συναυλίες με το συγκρότημά του και εργαζόταν prt-time ως πωλητής στυλό στο τηλεμάρκετινγκ", λέει ο Barresi και συμπληρώνει "Είναι προφανώς πως, στην ηλικία των 17 ετών, ο Johnny δεν ήταν ούτε κατά διάννοια οικονομικά ανεξάρτητος και σίγουρα όχι χειραφετημένος. Κατά τη γνώμη μου, η μητέρα του τον αποκλήρωσε, ακριβώς όταν τη χρειαζόταν περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένα νομικό έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ήταν νόμιμα χειραφετημένος".

jenny.gr

Όσο για τον ίδιο τον Depp, σε μια συνέντευξή του το 2018 στο περιοδικό Rolling Stone, είχε πει σχετικά με την μητέρα του, η οποία πέθανε το 2016, πως "Η μαμά μου είχε γεννηθεί σε μια γαμ***η τρύπα στο ανατολικό Kentucky... Η κακομοίρα ξεκίνησε να παίρνει φαινοβαρβιτάλη (ισχυρό βαρβιτουρικό) από τα 12". Έχει πει επίσης πως ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και ήταν συνεχώς απών από τη ζωή του, με τη μητέρα του να μεγαλώνει τον ίδιο και τα τρία αδέρφια του μόνη της. Αλλά η παιδική του ηλικία, δεν αποτελείται από καλές αναμνήσεις. "Υπήρχε αναίτιο ξύλο", έχει πει ο Depp, "Ίσως ένα τασάκι να ερχόταν κατά πάνω σου. Ίσως να σε κοπανούσαν με το τηλέφωνο. Ήταν ένα σπίτι φαντασμάτων, κανείς δεν μιλούσε. Δεν νομίζω πως υπήρξε ποτέ κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, εκτός από το "Ναι, μπορώ να σε διορθώσω".

Όταν πήρε την πρώτη του μεγάλη επιταγή ως ηθοποιός, ωστόσο, αγόρασε στη μητέρα του μια μικρή φάρμα με άλογα στο Kentucky. "Η Betty Sue ήταν η θεά μου", λέει ο Depp, στα 58 του χρόνια σήμερα. "Αλλά μπορούσε να γίνει μια σκύλα σε ρόδες", συμπληρώνει.

Στην κηδεία της το 2016, είχε πει "Η μητέρα μου μπορεί να ήταν ο πιο μοχθηρός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου".

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.