CELEBRITIES

Chadwick Boseman: Το Netflix θα δώσει υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στη μνήμη του ηθοποιού


The Jennettes

5 Οκτωβρίου 2021

Chadwick Boseman: Το Netflix θα δώσει υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στη μνήμη του ηθοποιού

To Netflix μόλις ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το ποσό ύψους 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο Howard, στο οποίο είχε αποφοιτήσει ο πρωταγωνιστής του Black Panther, Chadwick Boseman.

Εις μνήμην του ξεχωριστού Chadwick Boseman, τo Netflix θα δώσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο Howard. Η υποτροφία Chadwick A. Boseman Memorial θα καλύπτει την τετραετή φοίτηση στο νεοσύστατο Κολέγιο Καλών Τεχνών, το οποίο πήρε το όνομά του. Όπως δήλωσε σχετικά η γυναίκα του αδικοχαμένου ηθοποιού, Ledward-Boseman:

«Σε πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες δεν δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, χωρίς τον οικονομικό περιορισμό στην εκπαίδευση».

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Howard, Wayne Frederick δήλωσε: «Με βαθιά ευγνωμοσύνη και ευχαρίστηση ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας υποτροφίας προς τιμήν του αποφοίτου, του Chadwick Boseman, του οποίου η ζωή και η προσφορά στις τέχνες εξακολουθούν να αποτελούν έμπνευση. Αυτή η υποτροφία ουσιαστικά συμβολίζει την αγάπη του Chadwick για το Howard, και την προθυμία του να υποστηρίξει τις μελλοντικές γενιές μαθητών του πανεπιστημίου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη διαρκή υποστήριξη και συνεργασία της συζύγου του Chadwick, κυρίας Simone Ledward Boseman, και του Netflix για αυτό το σημαντικό δώρο».

Ο Boseman που πέθανε στα 43 του από καρκίνο στις 28 Αυγούστου του 2020, αποφοίτησε από το Howard το 2000, αποκτώντας πτυχίο καλών τεχνών στη σκηνοθεσία ενώ το 2018 επέστρεψε στο πανεπιστήμιο ως ομιλητής της έναρξης στην αποφοίτηση.

Το ιστορικό πανεπιστήμιο δημοσίευσε πρόσφατα το παραπάνω time- lapse video, στο οποίο δείχνει την εγκαθίδρυση του ονόματός του επάνω στο κτίριο, το οποίο πλέον θα λέγεται Chadwick A. Boseman College of Fine Arts.

Δείτε ακόμη: Δέκα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.