UPDATE #NOW

Το πανεπιστήμιο του Howard τιμά τον Chadwick Boseman δίνοντας το όνομά του στη Σχολή Καλών Τεχνών


The Jennettes

7 Σεπτεμβρίου 2021

Το πανεπιστήμιο του Howard τιμά τον Chadwick Boseman δίνοντας το όνομά του στη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Πανεπιστήμιο του Howard τιμά τον αείμνηστο ηθοποιό, Chadwick Boseman, δίνοντας το όνομά του στη νεοσύστατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο Boseman που πέθανε πέρσι στα 43 του από καρκίνο, αποφοίτησε από το Howard το 2000, αποκτώντας πτυχίο καλών τεχνών στη σκηνοθεσία ενώ το 2018 επέστρεψε στο πανεπιστήμιο ως ομιλητής της έναρξης στην αποφοίτηση. Το ιστορικό πανεπιστήμιο δημοσίευσε ένα time- lapse video, στο οποίο δείχνει την εγκαθίδρυση του ονόματός του επάνω στο κτίριο, το οποίο πλέον θα λέγεται Chadwick A. Boseman College of Fine Arts.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων το πανεπιστήμιο την Παρασκευή στο Twitter: «Αποτελεί πρότυπο που άφησε αμέτρητη κληρονομιά στην επόμενη γενιά. Σε ευχαριστούμε, Mr. Boseman». Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Howard, Wayne AI Frederick, ανέφερε ότι ο Boseman είχε χαρακτηρίσει το πανεπιστήμιο ως το «μαγικό μέρος» όταν επέστρεψε πριν κάποια χρόνια και οι δυο τους συζήτησαν τότε την επανεγκατάσταση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών του Howard.

Τον Μάιο, ο Frederick είχε αναφέρει: «Ήταν γεμάτος από ιδέες και σχέδια για να υποστηρίξει την προσπάθειά μας με έναν δυναμικό τρόπο. Η αγάπη του Chadwick για το Πανεπιστήμιο Howard ήταν ειλικρινής και παρόλο που δεν έζησε για να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, είναι τιμή μου να διασφαλίσω ότι η κληρονομιά του ζει μέσω του Κολλεγίου Καλών Τεχνών Chadwick A. Boseman, με την υποστήριξη της γυναίκας του, Taylor Simone Ledward, και το Ίδρυμα Chadwick Boseman».

Η οικογένεια του Boseman είχε προσθέσει ότι «αγωνίστηκε για τη διατήρηση του Κολλεγίου Καλών Τεχνών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του στο Howard και παρέμεινε αφοσιωμένος στον αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του», προσθέτοντας ότι θα ήταν «ενθουσιασμένος» με την απόφαση του πανεπιστημίου.

Δείτε ακόμη: Δέκα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ chadwickboseman