CELEBRITIES

Fashion ναι, Relief όχι τόσο: Η Naomi Campbell και η φιλανθρωπική της οργάνωση κατηγορούνται για φοροδιαφυγή


The Jennettes

30 Νοεμβρίου 2021

Fashion ναι, Relief όχι τόσο: Η Naomi Campbell και η φιλανθρωπική της οργάνωση κατηγορούνται για φοροδιαφυγή
Naomi Campbell: O φιλανθρωπικός οργανισμός της ερευνάται για φοροδιαφυγή

Η Naomi Campbell εκτός από top model, έχει ξεκινήσει το 2005 την οργάνωση, Fashion for Relief, για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και διάκρισης παγκοσμίως. Μάλιστα έχει καταφέρει να προσφέρει αρκετά υψηλά ποσά σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Campbell διαχειρίζεται τον φιλανθρωπικού οργανισμό μαζί με την Bianka Hellmich και τη Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou.

Σύμφωνα όμως με τον Guardian, o φιλανθρωπικός οργανισμός της Campbell ερευνάται από την Επιτροπή Φιλανθρωπίας για τη διαχείριση που έχει κάνει μέχρι σήμερα καθώς και για τα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνά αν το διάσημο μοντέλο και οι συνεργάτες της έχουν πράξει τα νόμιμα και όλες τις υποχρεώσεις τους όπως ορίζουν οι νόμοι, και θα διερευνήσουν τις πληρωμές που έκανε ο οργανισμός σε έναν από τους διαχειριστές του.

jenny.gr

Ακόμη, πρόκειται να ερευνηθούν και οι δαπάνες του οργανισμού καθώς υπάρχει ανησυχία για κακή διαχείριση και αποτυχία να κατατεθεί όπως πρέπει η ετήσια οικονομική αναφορά.

Ο Guardian κλείνει το ρεπορτάζ τονίζοντας ότι η επιτροπή έχει την δύναμη να κλείσει την φιλανθρωπική οργάνωση σε περίπτωση κάποιας από τις παραπάνω παραβάσεις και μάλιστα μπορεί να απαγορεύσει σε άτομα να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

 Δείτε ακόμη:

Φωτογραφία: Getty Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.