CELEBRITIES

Elon Musk: «Κάντε παιδιά γιατί θα καταρρεύσει ο πολιτισμός»


The Jennettes

8 Δεκεμβρίου 2021

Elon Musk: «Κάντε παιδιά γιατί θα καταρρεύσει ο πολιτισμός»
Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι η υπογεννητικότητα που αγγίζει με ταχύτητα αρκετά  χαμηλά ποσοστά είναι «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του πολιτισμού»

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, Elon Musk θέλει ο κόσμος να κάνει περισσότερα παιδιά και δεν το διαπραγματεύεται. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα στη Wall Street Journal: «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Χρειάζεται να δώσουμε παραπάνω έμφαση σε αυτό».

Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι η υπογεννητικότητα που αγγίζει με ταχύτητα αρκετά χαμηλά ποσοστά είναι «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του πολιτισμού». Τα σχόλια του, που παραθέτουν προβληματισμούς γύρω από την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή, είναι επακόλουθο όπως τονίζει, της απόφασης όλο και περισσότερων ανθρώπων να μην κάνουν παιδιά.

Ο Musk πρόσθεσε ότι πολλοί «καλοί και έξυπνοι άνθρωποι» πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και ότι ο πληθυσμός αυξάνεται εκτός ελέγχου. Όπως δήλωσε πάνω σε αυτό ο ίδιος: «Είναι ακριβώς το αντίθετο», παρακινώντας τους ανθρώπους να μελετήσουν καλύτερα τα στατιστικά. «Εάν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταρρεύσει. Κρατήστε τα λόγια μου».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτός είναι ο λόγος που έχει τόσα παιδιά, ο πατέρας των έξι είπε ότι προσπαθεί να δώσει το καλό παράδειγμα, προσθέτοντας ότι πρέπει να θέτει σε εφαρμογή όσα κηρύττει. Αναλυτές του Morgan Stanley σημείωσαν σε ομιλία τους απέναντι σε επενδυτές τον Ιούλιο ότι «το κίνημα να μην κάνει κανείς παιδιά συνδέεται με τον φόβο ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνεται δραματικά και επηρεάζει τα ποσοστά γεννήσεων πιο γρήγορα από οποιαδήποτε προηγούμενη σχετική πτώση.

Οι ειδικοί παρέθεσαν μάλιστα έρευνες και στατιστικά για να επιβεβαιώσουν το γεγονός πως η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την πτώση στους δείκτες της γεννητικότητας. Από την άλλη, οι απλοί άνθρωποι θεωρούν την απόκτηση παιδιού σαν ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που θα φέρει ευτυχία και αγάπη στη ζωή τους εάν φυσικά το επιλέξουν.

Δείτε ακόμη: Πλανήτης ή Πλαστικό; To National Geographic έχει ένα ερώτημα για όλους εμάς (333839)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS