CELEBRITIES

Το ποίημα της Amanda Gorman για το 2022: «Μαζί θα θεραπεύσουμε ό,τι μέχρι σήμερα ήταν καταραμένο»


JTeam

30 Δεκεμβρίου 2021

Το ποίημα της Amanda Gorman για το 2022: «Μαζί θα θεραπεύσουμε ό,τι μέχρι σήμερα ήταν καταραμένο»
www.theamandagorman.com / Kelia Anne
Η Amanda Gorman έγραψε ένα νέο ποίημα για τον ερχομό του 2022, σκορπίζοντας φως κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο όπου μπορεί να γίνει πράξη αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Αφροαμερικανίδα ποιήτρια, Amanda Gorman, έγινε η νεαρότερη ποιήτρια που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε προεδρική ορκωμοσία, απαγγέλοντας ένα ποίημα που μέσα σε λίγες γραμμές περιείχε το παρελθόν και το μέλλον της Αμερικής.

Σήμερα, η 23χρονη ποιήτρια κυκλοφόρησε ένα νέο ποίημα για να σηματοδοτήσει την έναρξη του νέου χρόνου με τίτλο "New Day's Lyric". Οι στίχοι της δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον, το οποίο έχουμε όλοι μας ανάγκη να δούμε.

Όπως απαγγέλλει η ίδια, μεταξύ άλλων:

«Αυτή η ελπίδα είναι η πύλη μας. Ακόμη κι αν δεν επιστρέψουμε ποτέ στην κανονικότητα, κάποια μέρα μπορεί να τολμήσουμε να απεγκλωβιστούμε. Να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά και να κάνουμε τα πρώτα βήματα. Οπότε ας μην περιμένουμε να επιστρέψουμε σε ό,τι ξέραμε αλλά ας προχωρήσουμε μπροστά για να δούμε τι θα ακολουθήσει».

Η Gorman μάλιστα ανέφερε ότι έγραψε το ποίημα για την ανθρωπότητα και για όλους όσοι έχουν τραυματιστεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας παρόλο που όπως τονίζει, κάθε φορά που εκθέτει τα έργα της στη δημοσιότητα, αισθάνεται αμήχανα.

Ακόμη, πιστεύει ότι μπορούμε υπερνικήσουμε κάθε φόβο και πως «όλοι μαζί θα θεραπεύσουμε ό,τι μέχρι σήμερα ήταν καταραμένο». Η ίδια συμβάλλει παράλληλα, στη συγκέντρωση εισόδων για την οργάνωση, International Rescue Committee, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid- 19.

«Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε» ήταν το ποίημα που έκλεψε την καρδιά του κοινού στην ορκωμοσία του Biden και της Harris, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερη έμπνευση, δημιουργικότητα, φως και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η ποιήτρια είχε δηλώσει άλλωστε:

«Η ποίηση είναι τόσο σημαντική γιατί είναι ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας που απαιτεί από εμάς να αντισταθούμε σε παλαιότερες διαταγές. Όταν γράφω ένα ποίημα, αυτομάτως νιώθω ελεύθερη να "σπάσω" τους κανόνες της γραμματικής και της τέλειας σύνταξης. Έτσι η ποίηση γίνεται η πιο αληθινή γλώσσα των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.