CELEBRITIES

O Sam Elliott βρήκε το The Power Of The Dog «σκ@τ@» γιατί οι cowboy δεν μπορεί να είναι gay, λέει


Στεφανία Παπαδημητρίου

2 Μαρτίου 2022

O Sam Elliott βρήκε το The Power Of The Dog «σκ@τ@» γιατί οι cowboy δεν μπορεί να είναι gay, λέει
Σε ένα κρεσέντο ομοφοβίας, ο ηθοποιός θέλησε να μοιραστεί τη γνώμη του για το Power Of The Dog

Ο Sam Elliott έκανε καριέρα υποδυόμενος τον cowboy. Ίσως μπερδεύτηκε και ξέχασε πως στην περίπτωσή του, η ζωή δε συνάντησε την τέχνη κι ο ίδιος είναι ηθοποιός. Ή, επειδή συμμετείχε σε πολλά western, θεωρεί ότι εκείνος μπορεί να αποφασίζει ποιος θα τα γυρίζει, ποια θα είναι η υπόθεση και τι ακριβώς θα φορούν οι πρωταγωνιστές.

Μιλώντας στο podcast του Marc Maron, WTF, αποφάσισε να μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για το The Power Of The Dog που, παρεμπιπτόντως, έχει 12 υποψηφιότητες για Oscar, ενώ είπε και τη γνώμη του για πολλά LGBTQ+ ζητήματα.

«Θέλεις να μιλήσουμε για αυτήν την αηδία», είπε, όταν τον ρώτησαν για την ταινία του Netflix, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Benedict Cumberbatch ως ένας σεξουαλικά καταπιεσμενος γκέι κτηνοτρόφος, κακοποιητικός απέναντι στη σύζυγο του αδελφού του και τον γιο της.

Παρομοίασε τους χαρακτήρες με strippers, «που φορούν παπιγιόν και τίποτα άλλο».

«Έτσι έμοιαζαν αυτοί οι γ@μημένοι καουμπόηδες στην ταινία. Τρέχουν πάνω κάτω με δερμάτινες περισκελίδες, χωρίς μπλούζα. Είναι και όλες αυτές οι έμμεσες αναφορές στην ομοφυλοφιλία καθ’ όλη τη διάρκεια της γ@μημένης ταινίας». Μία καθόλου ήρεμη τοποθέτηση.

Όταν ο Maron του εξήγησε ότι αυτές ακριβώς οι έμμεσες αναφορές ήταν το νόημα του έργου, ο ηθοποιός εξερράγη.

«Μα πού είναι το Western σ’ αυτό το Western; Θέλω να πω, ο Cumberbatch ποτέ δεν έβγαλε τις γ@μημένες περισκελίδες του. Είχε δύο ζευγάρια – ένα μάλλινο και ένα δερμάτινο. Και κάθε γ@μημένη φορά που έμπαινε στο δωμάτιο από κάπου – ποτέ δεν ήταν καβάλα σε άλογο, ίσως μία φορά – έμπαινε στο γ@μημένο σπίτι, έτρεχε από τις γ@μημένες σκάλες, πήγαινε να ξαπλώσει στο κρεβάτι με τις περισκελίδες και να παίξει μπάντζο. Τι διάολο;»

Φυσικά, έπρεπε να μιλήσει και για τη σκηνοθέτιδα Jane Campion που, παρότι είναι «εξαιρετική» - δικά του λόγια – δεν είχε καμία δουλειά να ασχοληθεί με κάτι τόσο αμερικανικό, εφόσον η ίδια είναι από τη Νέα Ζηλανδία.

«Λατρεύω τις προηγούμενες δουλειές της, αλλά τι διάολο ξέρει αυτή η γυναίκα από εκεί κάτω, από τη Νέα Ζηλανδία, για την αμερικανική Δύση;», συνέχισε απτόητος. «Εγώ μόλις ήρθα από το Τέξας όπου έκανα παρέα με οικογένειες – όχι άνδρες – αλλά οικογένειες. Μεγάλες οικογένειες πολλών γενεών που αφιέρωσαν τις ζωές τους στο να είναι καουμπόηδες. Και, όταν είδα αυτήν την ταινία, σκέφτηκα “Τι; Πού είμαστε σε αυτόν τον κόσμο, σήμερα;”»

Το Twitter δεν ενθουσιάστηκε. Μπορούμε να το κατηγορήσουμε, άραγε;


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.