CELEBRITIES

«Aπλά να σκάσουμε και να ακούσουμε»: Ο Benedict Cumberbatch για την τοξική αρρενωπότητα


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Νοεμβρίου 2021

«Aπλά να σκάσουμε και να ακούσουμε»: Ο Benedict Cumberbatch για την τοξική αρρενωπότητα

Ο Benedict Cumberbatch μίλησε για την τοξική αρρενωπότητα. Κι αυτό μάλλον θα φέρει πολλούς σε δύσκολη θέση γιατί ο ηθοποιός είπε κάτι αδιανόητο: Ήρθε η ώρα, επιτέλους, οι άνδρες να σταματήσουν να μιλάνε για λίγο. Μόνο να ακούσουν.

«Πρέπει να διορθώσουμε τη συμπεριφορά τους», εξήγησε. «Είναι αυτή η επαναστατική, κατά κάποιον τρόπο, στάση των ανδρών, αυτή η άρνηση, αυτή η παιδιάστικη αμυντική στάση του “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”. Αλλά όχι, πρέπει απλά να σκάσουμε και να ακούσουμε». 

Ο Cumberbatch ξεκίνησε να θίγει το ζήτημα συζητώντας για τη νέα του ταινία, The Power of the Dog. Ίσως η δική του φωνή αφυπνίσει συνειδήσεις, ποιος ξέρει; Ίσως οι παραλήπτες του μνήματός του να φορούν ωτοασπίδες, όταν τα ίδια λόγια προέρχονται από το στόμα μίας γυναίκας. Ίσως, ακούγοντας έναν straight άνδρα να εξηγεί γιατί υπάρχει πρόβλημα, να το αναγνωρίσουν περισσότεροι.

Ο ηθοποιός τόνισε ότι «δεν υπάρχει αρκετή αναγνώριση της κακοποίησης». 

«Δεν υπάρχει αρκετή αναγνώριση της αδικίας και, ταυτόχρονα, κάπου κάποτε – μπορεί όχι τώρα, αλλά κάποια στιγμή – πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνει το έργο, δηλαδή να εξετάσουμε τις αιτίες πίσω από αυτήν την καταπιεστική συμπεριφορά».

Στο Power of the Dog, ο Cumberbatch  υποδύεται έναν κτηνοτρόφο που ερωτεύεται τον γιο μίας χήρας (Kirsten Dunst). Ο χαρακτήρας του δίνει μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό, με τη σεξουαλικότητά του σε μία εποχή κι έναν τόπο που δε σέβεται τίποτα πέρα από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων.

«Είχε αυτήν την παθιασμένη σχέση στα νιάτα του, η οποία δεν ήταν ανεκτή από την κοινωνία, δεν επιτρεπόταν, δε γινόταν να ειπωθεί και η τραγωδία είναι πως αυτό τον αλλάζει και τον στρέφει σ’ αυτήν την μορφή τοξικής αρρενωπότητας», δήλωσε τον Οκτώβριο.

Αυτή η τοξική αρρενωπότητα του ρόλου είναι που τον έκανε να αποτυπώσει «μίσος προς τον κόσμο και μίσος από τον κόσμο για εκείνον, και θεωρώ ότι αυτό το αίσθημα μοναξιάς γιγαντώθηκε από όλο αυτό, και το αίσθημα της ζήλειας».

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.