CELEBRITIES

Joe Biden: Αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να το «σώσει»


JTeam

22 Ιουλίου 2022

Joe Biden: Αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να το «σώσει»
Twitter
O Joe Biden αποκάλυψε σε ομιλία του την Τετάρτη, ότι έχει καρκίνο. Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αναφερόταν στη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος που είχε κάνει πριν αναλάβει τη θέση

Ο 79χρονος Joe Biden αιφνιδίασε το κοινό του όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την κλιματική αλλαγή, είπε ότι έχει καρκίνο. «Γι’ αυτό κι εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι, που μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το Delaware είχε το υψηλότερο ποσοστό καρκίνου στη χώρα».

Το σχόλιο του προκάλεσε αναστάτωση και ο Glenn Kessler από την Washington Post έσπευσε να ξεκαθαρίσει αμέσως το τοπίο, λέγοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στον καρκίνο του δέρματος και στη θεραπεία που είχε υποβληθεί, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του. «Δείτε την ιατρική αναφορά του Biden. Πριν γίνει πρόεδρος είχε καρκίνο του δέρματος που αφαιρέθηκε», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Glenn Kessler ενώ λίγο αργότερα το επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η αποκάλυψή του ωστόσο έγινε αμέσως viral, σκορπώντας ανησυχία στους Αμερικανούς. Έτσι, ο Λευκός Οίκος στη συνέχεια, πήρε γρήγορα θέση για να εξηγήσει τι εννοούσε ο Biden με όσα είπε.

Τον Νοέμβριο, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για την υγεία του, μεταξύ των οποίων είχε γίνει γνωστό ότι ο ίδιος είχε «αφαιρέσει αρκετούς εντοπισμένους, μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος» πριν από την προεδρία του. Δεν χρειάστηκε βιοψία ωστόσο, εκείνο το διάστημα καθώς δεν είχαν εντοπιστεί ύποπτες περιοχές.

«Ο πρόεδρος Biden περνούσε πολύ χρόνο στον ήλιο κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Είχε πολλά σημεία που εκδήλωσε καρκίνο του δέρματος και αφαιρέθηκε με επέμβαση πριν ξεκινήσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο», έγραψε στην αναφορά ο γιατρός Kevin O’Connor.

Ωστόσο, η είδηση παρά τις επεξηγήσεις, συνεχίζει να είναι viral, προβληματίζοντας τον αμερικανικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.