CELEBRITIES

Angelina Jolie: «Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν»


Τόνια Τζάφερη

29 Σεπτεμβρίου 2022

Angelina Jolie: «Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν»
«Οι γυναίκες χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές» έγραψε στην ανάρτηση της η Angelina Jolie, με αφορμή τα γεγονότα στο Ιράν

Φρίκη και μούδιασμα προκαλούν οι σκληρές δολοφονίες νεαρών κοριτσιών στο Ιράν, με εκατομμύρια γυναίκες και άντρες να αναδημοσιεύουν τις εικόνες και τα βίντεο από τις διαμαρτυρίες των Ιρανών γυναικών. Θέση στα γεγονότα πήρε και η Angelina Jolie, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί και πρέσβειρα του ΟΗΕ. Η Jolie δημοσιοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό του instagram, μια εικόνα από τις διαδηλώσεις στο Ιράν, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα και να δείξει την στήριξη και συμπαράσταση της:

«Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Μαχσά Αμινί και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή».

Και συνεχίζει: «Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές», σημειώνει η ηθοποιός και καταλήγει: «προς όλες τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.