CELEBRITIES

Καπουτζίδης: «Ήθελα απλά να έχω gay πρωταγωνιστή και πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»


Τόνια Τζάφερη

12 Νοεμβρίου 2022

Καπουτζίδης: «Ήθελα απλά να έχω gay πρωταγωνιστή και πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»
@ykapoutzidis
Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος, μίλησε για την δική του δύσκολη εμπειρία να συμπεριλάβει στα έργα του gay πρωταγωνιστές

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Οι δυο ηθοποιοί και σεναριογράφοι βρέθηκαν σε πάνελ συζήτησης στα πλαίσια του Φεστιβάλ και μίλησαν τόσο για τον ελληνικό κινηματογράφο και τις σειρές, όσο και για την δική τους εμπειρία στον χώρο. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μάλιστα δεν παρέλειψε, με αφοπλιστικό λόγο, να ανοιχτεί για την δύσκολη εμπειρία που είχε, προκειμένου να συμπεριλάβει στα έργα του ως πρωταγωνιστή, κάποιο gay άτομο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, «πάρα πολλοί σεναριογράφοι έχουν δολοφονήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στις σειρές τους, έχουν προξενήσει μεγάλα κακά σε οικογένειες με χωρισμούς. Εγώ ωστόσο δεν έχω πειράξει μυρμήγκι. Ήθελα απλώς να έχω έναν γκέι πρωταγωνιστή και πέρασα παρά πολύ δύσκολα», είπε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος.

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική τηλεόραση, δίνοντας βάση στις κωμωδίες:
«Το θέμα με την κωμωδία είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Ξεκινούν τα δράματα από τις 9, έχουν γίνει δίωρα τα επεισόδια και παίζει μία κωμωδία μια Παρασκευή που έχει μείνει μία», είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Παίζει η Μουρμούρα 10 χρόνια. Κανείς από εμάς δεν θα ζει για να δει το τελευταίο επεισόδιο της Μουρμούρας».

«Πας στα κανάλια και σου λένε "θέλουμε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια". Θέλουν μια κωμωδία για τον παππού, τη γιαγιά, τον μπαμπά, τη μαμά, τον γιο, την κόρη και το παιδί. Στο κεφάλι τους νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται μία μέρα το χρόνο, το Πάσχα και αυτό για το αρνί», κατέληξε.

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δικό του coming out, δηλώνοντας πως είχε ετοιμάσει κάποια σειρά για όλη την οικογένεια, και στην συνέχεια «πήγα και έκανα coming out, δηλαδή εκεί γ@ το σύμπαν», σύμπλήρωσε ο ηθοποιός, με το κοινό να ξεσπά σε γέλια. Αποκάλυψε επίσης πως όταν είχε προτείνει την δική του κωμική σειρά, του είχαν πει χαρακτηριστικά να μην υπάρχει στο έργο κάποια γυναίκα, η οποία να είναι πολύ ανοιχτή για την σεξουαλικότητα της, ή ένας γκει που είναι ανοιχτός με την σεξουαλικότητα του. Δεν επιτρέπονται αυτά. Ωστόσο άμα έχει κανένα χοντροφοβικό αστείο δεν πειράζει, αν έχει κάποιο ομοφοβικό αστείο και πάλι δεν πειράζει, άμα έχει κάποιο τρανσφοβικο αστείο, δεν πειράζει", δήλωσε ο Καπουτζίδης.

Ενώ τέλος τόνισε στο κοινό να δίνει περισσότερη προσοχή στο τι διαβάζει και τι παρακολουθεί.



Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.