CELEBRITIES

Amber Heard: Πάνω από 130 γυναικείες οργανώσεις στηρίζουν την ηθοποιό με ανοιχτή επιστολή


JTeam

17 Νοεμβρίου 2022

Amber Heard: Πάνω από 130 γυναικείες οργανώσεις στηρίζουν την ηθοποιό με ανοιχτή επιστολή
Παρόλο που η δικαστική διαμάχη με τον Depp θεωρητικά έληξε, η Heard συνεχίζει να ζει με τους δαίμονές της

Ο Johnny Depp πρόσφατα έδειξε να θέλει κι άλλη δικαστική διαμάχη με την Amber Heard, χωρίς να αφήνει το θέμα να ξεχαστεί παρόλο που ήταν ο μεγάλος νικητής στις δικαστικές αίθουσες.

Από την άλλη η Amber Heard προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της και μάλιστα στις αρχές Νοεμβρίου αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη για να ηρεμήσει μετά την πολύκροτη και «εξαντλητική» δίκη και να μεγαλώσει απερίσπαστη την 18 μηνών κόρη της. Στη σκιά όλων αυτών, πολλοί celebrities έχουν στείλει μηνύματα συμπαράστασης όλο αυτό το διάστημα στην Heard. Πρόσφατα όμως, πάνω από 130 οργανώσεις, που στηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ηλεκτρονική παρενόχληση και τον εκφοβισμό, έστειλαν στην ηθοποιό μια ανοιχτή επιστολή στήριξης.

Η επιστολή καταδικάζει τη δημόσια διαπόμπευση της ηθοποιού κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης δίκης στη Virginia αλλά και μετά τη λήξη της. Να θυμίσουμε ότι ο Depp είχε κατηγορήσει τη Heard για δυσφήμηση, η οποία είχε αποκαλύψει ότι κατά τη διάρκεια του γάμου τους, η ίδια είχε βιώσει από εκείνον ενδοοικογενειακή βία.

Η δίκη τράβηξε όλα τα βλέμματα του κόσμου αλλά και των social media. Η Heard και οι υποστηρικτές της κατά τη διάρκεια της δίκης, έπεσαν θύματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού με πολλές λεπτομέρειες και περιγραφές από τη σχέση τους να κοινοποιούνται παντού. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «Η δίκη απασχόλησε έντονα πολλούς ειδικούς που ασχολούνται με τη σεξουαλική κακοποίηση και ο εκφοβισμός που υπέστη τόσο η Heard όσο και οι υποστηρικτές της, είναι πρωτοφανής μέσω των πιο καυστικών σχολίων».

Η επιστολή υπογράφηκε από οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν τις γυναίκες- θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων των Equality Now και The National Women's Law Center αλλά και από διάφορα μεμονωμένα πρόσωπα, όπως είναι η ακτιβίστρια Gloria Steinem. Μεγάλο κομμάτι του εκφοβισμού που δέχτηκε η Heard, είναι «κατασκευασμένο από παραπληροφόρηση, μισογυνισμό και από ένα περιβάλλον στα social media με διάθεση να κοροϊδέψει μια γυναίκα- θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Η Heard μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον Depp, σχολίασε έντονα τη στάση των χρηστών στα social media και επισήμανε ότι ο σχολιασμός στο Διαδίκτυο για την υπόθεση ήταν «άδικος σε βάρος της». Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως είπε, ήταν μαζικά στο πλευρό του Depp σε όλη τη διάρκεια της δίκης. «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει κανείς για μένα ή πώς κρίνει ό,τι συνέβη στην ιδιωτική ζωή του σπιτιού μου, στον γάμο μου, πίσω από κλειστές πόρτες», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν υποθέτω ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Και έτσι δεν το παίρνω προσωπικά».

«Αλλά ακόμα και κάποιος που είναι σίγουρος ότι αξίζω όλο αυτό το μίσος και τα βιτριολικά λόγια, ακόμα κι αν νομίζετε ότι λέω ψέματα, δεν θα μπορούσατε να με κοιτάξετε στα μάτια και να μου πείτε ότι στα social media υπήρξε δίκαιη εκπροσώπηση. Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι πιστεύετε πως αυτό ήταν δίκαιο».

Μάλιστα, το άρθρο του NBC που συνοδεύει τη συνέντευξη της Amber Heard σημείωσε πώς το hashtag #justiceforjohnnydepp (δικαιοσύνη για τον Johnny Depp) στο TikTok είχε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια προβολές ενώ το #justiceforamberheard (δικαιοσύνη για την Amber Heard) είχε μαζέψει περίπου 80 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.