CELEBRITIES

Ο Chris Hemsworth έμαθε μέσα από τη νέα του σειρά ότι έχει 8-10 φορές περισσότερες πιθανότητες για Αλτσχάιμερ


JTeam

18 Νοεμβρίου 2022

Ο Chris Hemsworth έμαθε μέσα από τη νέα του σειρά ότι έχει 8-10 φορές περισσότερες πιθανότητες για Αλτσχάιμερ
Instagram/ vanityfair
O "Thor" ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στο Vanity Fair για τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του, Αλτσχάιμερ

O Chris Hemsworth όταν ξεκίνησε τη σειρά Limitless, ίσως δεν περίμενε ποτέ να έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη αλήθεια για την υγεία του. Μέσω αυτής, έμαθε ότι έχει δύο αντίγραφα γονιδίου APOE4- ένα από τον κάθε γονέα του. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι έχει γενετική προδιάθεση να εμφανίσει Αλτσχάιμερ.

«Οι περισσότεροι θέλουμε να αποφεύγουμε τις συζητήσεις γύρω από τον θάνατο. Όμως, κάποιοι δείκτες μας φανερώνουν τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουμε και τότε, εισερχόμαστε στην πραγματικότητα της θνησιμότητας», είπε ο ηθοποιός στο Vanity Fair. Όλα ξεκίνησαν όταν έκανε όλες τις εξετάσεις αίματος κι ένα σωρό τεστ. «Έπρεπε να μου πουν τα αποτελέσματα στην κάμερα και μετά να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Παρόλο που του δόθηκε η δυνατότητα να μην το πει live, θεώρησε πως ο κόσμος έπρεπε να ενημερωθεί μέσα από τη δική του προσωπική ιστορία χωρίς όμως να θέλει να γίνει «νούμερο ένα θέμα στα tabloid». «Σκέφτηκα, αν αυτό είναι ένα κίνητρο για να φροντίσουν οι άνθρωποι καλύτερα τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν, τότε εξαιρετικά. Η ανησυχία μου ήταν ότι δεν ήθελα να το εκμεταλλευτώ, να το δραματοποιήσω υπερβολικά». Όπως πρόσθεσε μάλιστα: «Δεν θα έπαιζα ποτέ με την ενσυναίσθηση των άλλων, ούτε θα μιλούσα για ένα τέτοιο θέμα, απλά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Είναι αποδεκτό πλέον να μιλάμε για την υγεία, περισσότερο από ό,τι ήταν παλιά. Υπάρχει πλέον η γνώση και η μεταφορά της γνώσης».

Η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά σπάνια,καθώς ανήκει στο 2-3% του πληθυσμού που έχουν το ίδιο γονίδιο

Ο παππούς του έχει διαγνωστεί με την πάθηση και λόγω του γονιδίου, τώρα ξέρει πως είναι «8 με 10 φορές πιο πιθανό» να εμφανίσει Αλτσχάιμερ. «Συχνά μιλάω ολλανδικά, αγγλικά, σκέφτομαι δικές του λέξεις. Νιώθω ότι η μνήμη μου καθημερινά χειροτερεύει. Δεν ξέρω αν είναι ένα φαινόμενο placebo ή αν όντως, συμβαίνει. Ίσως είναι η δικαιολογία μου τώρα», είπε με γέλιο.

Ο ίδιος δηλώνει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αφήσει όλο αυτό να επηρεάσει την καθημερινότητά του. «Παίρνει ήδη προληπτικά μέτρα μέτρα κατά της άνοιας» και φροντίζει να περάνει πολύ εποικοδομητικό χρόνο με την οικογένειά του. «Νιώθω ευγνώμων που έχω στη διάθεσή μου τα μέσα που θα με κάνουν να προετοιμαστώ καλύτερα και να αποτρέψω τα πράγματα. Η πρόληψη είναι όφελος για τη ζωή σας. Όταν έχεις προδιάθεση για οτιδήποτε, όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, του άγχους, τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση. Πρέπει να είσαι συνεπής σε όλα αυτά και να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.