CELEBRITIES

Twitter: O Musk επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί- Ξεκίνησε δημοσκόπηση για τον Trump


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

Twitter: O Musk επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί- Ξεκίνησε δημοσκόπηση για τον Trump
Splash News
Η δημοσκόπηση για τον Trump είναι ανοικτή για 24 ώρες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60% όσων απάντησαν, θέλει την επιστροφή του στο Twitter

Μετά τον χαμό που προκάλεσε με τις μαζικές παραιτήσεις των εργαζομένων και το προσωρινό κλείσιμο των γραφείων του Twitter, o Elon Musk είπε να επαναφέρει λογαριασμούς που στο παρελθόν είχαν αποκλειστεί για πάντα από το μέσο.

Το «σκληροπυρηνικό» του τελεσίγραφο φαίνεται πως ήταν αρκετά καταστροφικό κι έτσι αποφάσισε να γίνει λιγότερο αυστηρός με την εντολή επιστροφής στο γραφείο που είχε ανακοινώσει πριν από μια εβδομάδα, λέγοντας στους υπαλλήλους την Πέμπτη ότι θα μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία αν αν οι διευθυντές τους μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι η δουλειά τους είναι πολύ σημαντική.

Επόμενο βήμα είναι η αποκατάσταση πολλών λογαριασμών που είχαν ανασταλεί εξαιτίας παραβίασης των κανόνων της πλατφόρμας, με τους πρώτους να ανήκουν στην κωμική ηθοποιό Kathy Griffin, τον συγγραφέα Jordan Peterson, και το περιοδικό The Babylon Bee.

Mε ένα νέο tweet αντιστρέφει τους όρους.

«Η νέα πολιτική του Twitter είναι η ελευθερία του λόγου, αλλά όχι η ελευθερία της προσέγγισης. Τα αρνητικά tweets ή τα tweets που προωθούν το μίσος θα υποβιβαστούν και θα αποκατασταθούν, επομένως δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις ή άλλα έσοδα στο Twitter. Δεν θα βρείτε αυτά τα tweets αν δεν τα αναζητήσετε συγκεκριμένα, κάτι που δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα στο internet».

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται να αποκατασταθούν κι άλλοι λογαριασμοί και αυτό αφορά και τον αποκλεισμένο Donald Trump. O λογαριασμός του παραμένει αποκλεισμένος εδώ και δύο χρόνια μετά τον ρόλο του στο Καπιτώλιο αλλά ο Musk ξεκίνησε δημοσκόπηση για το αν πρέπει να επιστρέψει.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Musk στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει: «φωνή λαού, φωνή Θεού». Η δημοσκόπηση είναι ανοικτή για 24 ώρες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60% όσων απάντησαν, θέλει την επιστροφή του Trump στο Twitter!

Nα θυμίσουμε ότι το τελεσίγραφο του μεγιστάνα ζητούσε από τους εργαζομένους να κλικάρουν σε ένα link σε περίπτωση που «θέλουν να γίνουν μέρος του νέου Twitter» με όλους τους «σκληροπυρηνικούς» όρους μέχρι την Πέμπτη στις 5 μμ. Αλλιώς, θα έπρεπε να αποχωρήσουν. «Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για την προσπάθειά σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο», ήταν μεταξύ όσων ανέφερε στο mail του.

Ο Musk όταν ανέλαβε τα ηνία του Twitter, έκανε ξεκάθαρες τις καταστροφικές του προθέσεις. Εγκαινίασε με μαζικές απολύσεις το Twitter, διώχνοντας από τις θέσεις τους 3.700 εργαζομένους. Η απόφαση έγινε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.