CELEBRITIES

Brad Pitt: Η κακοποιητική του συμπεριφορά ήταν ο ελέφαντας στο δωμάτιο στις Χρυσές Σφαίρες


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

Brad Pitt: Η κακοποιητική του συμπεριφορά ήταν ο ελέφαντας στο δωμάτιο στις Χρυσές Σφαίρες
Instagram/ auroradelrivero
Από μια έκπτωτη περσόνα, ο Pitt έγινε ο star που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι ένοχος

Αν υπάρχουν βραβεία που φημίζονται για σκάνδαλα και βασικές δυσλειτουργίες, αυτά είναι οι Χρυσές Σφαίρες που είδαμε ξανά στη μικρή οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ένοιαζε τόσο το ποιοι θα κερδίσουν, όσο το τι θα ειπωθεί, αν θα υπάρχουν πολλές απουσίες και αν θα μιλήσει κάποιος. Και μέσα στα πολλά άβολα που συνέβησαν, ήταν και η παρουσία του Brad Pitt και κυρίως ο τρόπος που τον υποδέχτηκε το Hollywood. Οι ισχυρισμοί (και οι αποδείξεις) περί κακοποίησης από την Angelina Jolie έγιναν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» στη φετινή απονομή.

Όλοι τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες, παραβλέποντας τους ισχυρισμούς περί ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης κατά της Angelina Jolie. Τα ξένα Μέσα σχολίασαν το πόσο «ανανεωμένη» βρήκαν την εμφάνισή του και ότι πόζαρε με «καινούριο» χαμόγελο. Ο ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών και σταμάτησε μπροστά στους φωτογράφους για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, τραβώντας τα φλας. Φορούσε ένα κλασικό μαύρο σμόκιν με παπιγιόν, χαμογελούσε, πόζαρε, έδειχνε ευδιάθετος και όλα καλά. Πολλοί μάλιστα παρατήρησαν ότι ο star έχει προχωρήσει σε πλαστική ανάπλαση δοντιών, ανανεώνοντας το χαμόγελό του.

Η Mirror σχολιάζει χαρακτηριστικά, ότι ο Pitt ακτινοβολούσε στις Χρυσές Σφαίρες, χαμογελώντας πλατιά με κάθε ευκαιρία. Πώς να μην το κάνει άλλωστε όταν όλη η προσοχή από τις κατηγορίες εναντίον του έχει στραφεί στον αέρα ανανέωσης που αποπνέει; Όσο για την ευρύτερη υποδοχή του, από πρόθεση ή μη, όλα δείχνουν πως το Hollywood είναι πια Team Pitt. Πάντα ήταν, άλλωστε.

Στο κόκκινο χαλί, η Margot Robbie μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό της και είπε ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Από την άλλη, η Quinta Brunson φώναξε από ενθουσιασμό όταν τον είδε στο κοινό ενώ οι Austin Butler και Ke Huy Quan συμπεριέλαβαν το όνομά του στον επίσημο λόγο τους. Η μεγαλύτερη κάλυψη από τα media έκανε focus στο νέο του κούρεμα, (πέρα από το πλατύ ολοκαίνουριο χαμόγελό του), και στην τεράστια photo gallery με celebrities που τον θαυμάζουν (ακόμη).

Όλη αυτή η προβολή και υπερέκθεση προβάλλει ένα βασικό πρόβλημα: την αποτυχία του Hollywood να μάθει μέσα από κινήματα όπως το Time’s Up και το #MeToo.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο MeToo, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ενώ η Jolie ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που κατηγόρησαν ανοιχτά τον Weinstein για σεξουαλική επίθεση, ο Pitt όπως έχει πει η ίδια, είχε επιχειρήσει να τον προσεγγίσει το 2012 για μια ταινία; «Μαλώναμε γι' αυτό», είχε περιγράψει χαρακτηριστικά η star και έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πρώην σύζυγός της δεν είχε πάει στην πρεμιέρα των She Said και Women Talking, αλλά είχε παραστεί στο κόκκινο χαλί το 2022 για την ταινία Blonde.

Αυτό, στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς από την τελευταία του εμφάνιση στις Χρυσές Σφαίρες, είναι στο πώς τον «αγκάλιασαν» οι υπόλοιποι celebrities και στην ειδική μεταχείρισή του από τα media.

Από μια έκπτωτη περσόνα, ο Pitt γίνεται ο star που κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι ένοχος και αυτό είναι το πιο απογοητευτικό σημείο πίσω από ό,τι γράφτηκε τις τελευταίες ώρες.

Ανόμοια με τον σχολιασμό γύρω από το χαστούκι του Will Smith, οι κατηγορίες εναντίον του Brad Pitt παραείναι σοβαρές για να ληφθούν σοβαρά υπόψιν κι έτσι το Hollywood προτιμά να προσποιείται πως όλα είναι καλά και πως δεν έχει συμβεί τίποτα.

Αυτό που είδαμε στις Χρυσές Σφαίρες, είναι μια γενιά ηθοποιών που μεγάλωσαν, έχοντας για είδωλό τους τον Pitt. Και αυτό τους κάνει να εθελοτυφλούν. Δεν αγνοούν απλά τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς κακοποίησης εναντίον τους αλλά ζητωκραυγάζουν και γιορτάζουν με κάθε τρόπο την επιστροφή του.

Και το γεγονός ότι οι τραυματικές μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί από τη Jolie από το 2016, παραβλέπονται εδώ και καιρό, κάνει ακόμη πιο ειρωνικό το ότι η παραγωγή του She Said που αποδομεί ένα ολόκληρο σύστημα και ξεσηκώνει τις γυναίκες σε παγκόσμια κλίμακα, ανήκει στην Annapurna και την Plan B, την εταιρεία του «χαμογελαστού», «ολοκαίνουριου» και «ανανεωμένου» Pitt.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.