CELEBRITIES

Φεστιβάλ Καννών: Το 7λεπτο χειροκρότημα στον Johnny Depp που εξόργισε φεμινιστικές συλλογικότητες και καλλιτέχνες


JTeam

17 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ Καννών: Το 7λεπτο χειροκρότημα στον Johnny Depp που εξόργισε φεμινιστικές συλλογικότητες και καλλιτέχνες
Splash News
Selfies και αυτόγραφα μονοπώλησαν τη βραδιά

Μετά την πολύκροτη δίκη με την Amber Heard, η οποία τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία, ο Johnny Depp έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο 76ου Φεστιβάλ των Καννών, όπου προβλήθηκε η νέα του ταινία "Jeanne du Barry", σηματοδοτώντας την πρεμιέρα του φετινού φεστιβάλ.

Η υποδοχή του από το κοινό ήταν κάτι παραπάνω από θερμή αφού για 7 ολόκληρα λεπτά καταχειροκροτήθηκε για τον ρόλο του ως Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος XV , κάνοντάς τον να ξεσπάσει σε δάκρυα από τη συγκίνηση. Σε δάκρυα ξέσπασε και η σκηνοθέτιδα της ταινίας και ηθοποιός, Maiwenn, η οποία είπε: «Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με τον αγαπημένο μου, με τον παραγωγό μου, με τον Le Pacte», συμπληρώνοντας: «ήταν μια παραγωγή που ήταν δύσκολη για μένα και θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλη μου την ομάδα κατά μήκος της αίθουσας».

Ο διάσημος ηθοποιός περπάτησε το διάσημο κόκκινο χαλί έξω από το Palais des Festivals. Το "Jeanne du Barry" αποτελεί τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο του ηθοποιού εδώ και τρία χρόνια, μετά τις συνεχιζόμενες νομικές διαμάχες αλλά αυτό δεν του στέρησε, όπως φαίνεται, τίποτα από την παλιά του δόξα, παρά τις έντονες αντιδράσεις από φεμινιστικά κινήματα και καλλιτέχνες που μιλούν για «αποκατάσταση» του αμφιλεγόμενου star.

Jenny.Gr
Splash News

Οι Γάλλοι θαυμαστές του ηθοποιού άρχισαν να συγκεντρώνονται ήδη από τις 10 π.μ. κατά μήκος της Κρουαζέτ με την ελπίδα να κερδίσουν ένα αυτόγραφο και να τραβήξουν μια selfie με τον Depp. Οι fans, σαν σε παραλήρημα, κρατούσαν αφίσες που έγραφαν «Μπράβο Johnny» και «Αγαπάμε τον Johnny», ενώ άλλοι φώναζαν το όνομα του.

Ο Depp εμφανίστηκε με αλογοουρά και μοβ γυαλιά ηλίου, αφιέρωσε χρόνο για selfies και φυσικά για να συνομιλήσει με τους fans που ήρθαν να τον δουν.

H ταινία εποχής αφηγείται την ταραχώδη σχέση του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου XV και της ερωμένης του, Μαντάμ Ζαν ντυ Μπαρί. Η σχέση τους προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο ειδικά όταν η Ζαν έφτασε στην Αυλή των Βερσαλλιών. Ο Λουδοβίκος ο 15ος, γνωστός και ως «ο αγαπητός», βασίλευσε για 59 χρόνια, τα περισσότερα στην ιστορία της Γαλλίας μετά τον Λουδοβίκο ΙΔ' της Γαλλίας. Όμως, υπήρξε αντιδημοφιλής βασιλιάς αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και ασέβεια.

Όταν ρωτήθηκε γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ταινία για την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο Thierry Frémont, είπε ότι τον ενδιαφέρει ο Depp «ως ηθοποιός», ότι κανείς δεν του απαγόρευσε να γυρίζει ταινίες και ότι η αφοσίωσή του στον κινηματογράφο είναι «εκπληκτική». «Δεν έχω παρά μόνο έναν οδηγό στη ζωή μου, την ελευθερία να σκέφτομαι, να μιλώ, να πράττω εντός του πλαισίου του νόμου», απάντησε.

«Αίσθηση ατιμωρησίας» καταγγέλουν συλλογικότητες

Η επιστροφή του πάντως θεωρείται από πολλούς ως μια μορφή «αποκατάστασης», που εξοργίζει τις οργανώσεις οι οποίες δίνουν αγώνα για την ισότητα των φύλων. «Πώς να καταλάβουμε την απόφαση του Φεστιβάλ να επιλέξει ακριβώς αυτήν την ταινία για την πρώτη ημέρα του; Μας παγώνει η αίσθηση ατιμωρησίας που απορρέει από αυτό», κατήγγειλαν πολλές συλλογικότητες, όπως οι 50/50, Lab Femmes de cinema και 1.000 visages.

Άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Julie Gayet, με ένα άρθρο στην εφημερίδα Liberation κατήγγειλαν το Φεστιβάλ των Καννών το οποίο «ξεδιπλώνει το κόκκινο χαλί σε άνδρες και γυναίκες κακοποιητές». «Το Φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα ότι η βία είναι αποδεκτή στους χώρους δημιουργίας», πρόσθεσαν στο κείμενο αυτό, που υπογράφεται επίσης από τον Σουάν Αρλό, τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Anatomie d’une chute" που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εμφάνιση του Depp:

Jenny.Gr
Splash News

Jenny.Gr
Splash News

Jenny.Gr
Splash News

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.