CELEBRITIES

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η σύντροφος του μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά τον τοκετό - «Παρέλυσε το πρόσωπο μου»


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η σύντροφος του μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά τον τοκετό - «Παρέλυσε το πρόσωπο μου»
Stephane Cardinale / Getty Images
Η Τίφανι Τσεν μίλησε στο CBS για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της, μια εβδομάδα μετά τη γέννηση της κόρης τους

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για τον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος μπορεί να έγινε πατέρας για 7η φορά τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες έχασε από την ζωή τον εγγονό του, Λεάντρο Ντε Νίρο Ροντρίγκεζ.

Αυτή τη φορά, η οικογένεια του έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η σύντροφος του μίλησε για πρώτη φορά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λίγο μετά τον τοκετό. Συγκεκριμένα η Τίφανι Τσεν έδωσε την πρώτη της αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε για το κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο. Η “Gia Virginia Chen De Niro” είναι το 7ο παιδί του Χολιγουντιανού ηθοποιού και γεννήθηκε στα 3,6 κιλά.

Τρεις μήνες μετά τον τοκετό όμως, η Τίφανι ακόμη δυσκολεύεται με ένα σύνδρομο το οποίο της προκαλεί παράλυση στο πρόσωπο. Η ίδια αποκάλυψε πως δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα, καθώς μόλις μια εβδομάδα μετά την γέννηση, άρχισε να έχει περίεργα συμπτώματα και τελικά να παραλύει ολόκληρο το πρόσωπο της.

Τι ακριβώς είναι η παράλυση Bell με την οποία διαγνώστηκε η σύντροφος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Η παράλυση Bell από την οποία πάσχει, συνήθως προκαλείται από φλεγμονή και οίδημα του προσωπικού νεύρου. Αν και η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, πιστεύεται ότι σχετίζεται με ιογενείς λοιμώξεις.Επηρεάζει περίπου 40.000 άτομα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου. Αν και οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, μπορεί να εμφανίσει παράλυση Bell, φαίνεται ότι η συχνότητά της είναι μεγαλύτερη σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 45 ετών. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: εγκυμοσύνη, προεκλαμψία, παχυσαρκία, υπέρταση, διαβήτη και παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Τα πρώτα συμπτώματα της Τίφανι Τσεν και η εμπειρία της με την παράλυση Bell

Η Τσεν περιέγραψε τα αρχικά συμπτώματα που παρουσίασε επιστρέφοντας σπίτι μετά τον τοκετό. Όπως είπε, είχε μια ασυνήθιστη αίσθηση στη γλώσσα της, η οποία σταδιακά άρχισε να μουδιάζει.

«Στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι αισθανόμουν περίεργα το πρόσωπό μου. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό το συναίσθημα που είχα. Ένιωθα περίεργα όμως», είπε.

Καθώς οι μέρες περνούσαν, τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα, με το πρόσωπό της να καταρρεύσει και η κατάστασή της να γίνει ακόμη χειρότερη. Περιέγραψε την αίσθηση που είχε σαν να «έλιωνε» το πρόσωπό της. Περίπου μια εβδομάδα μετά τον τοκετό, η κατάσταση έγινε αφόρητη, σε σημείο που δεν μπορούσε ούτε να φάει.

«Προσπαθούσα να φάω. Προσπάησα να βάλω ένα πιρούνι με φαγητό στο στόμα μου και όλα έπεφταν έξω. Δεν μπορούσα να φάω. Και μετά άρχισα να τραυλίζω» επεσήμανε η Τσεν. Συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασής της, επικοινώνησε με τον γιατρός της, ο οποίος τη συμβούλευσε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.

«Έχασα κάθε λειτουργία του προσώπου μου τη στιγμή που μπήκα στο νοσοκομείο» αποκάλυψε η σύντροφος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία, και να παρακολουθείτε από ειδικούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.