CELEBRITIES

Η Ντέμι Λοβάτο ξεπέρασε τα «daddy issues» της και σταμάτησε να βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες - «Ήταν αηδιαστικό»


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ντέμι Λοβάτο ξεπέρασε τα «daddy issues» της και σταμάτησε να βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες - «Ήταν αηδιαστικό»
@demilovato / instagram
Ας μιλήσουμε για «daddy issues» και ας ακούσουμε την Ντέμι Λοβάτο

Σε μια ευτυχισμένη σχέση βρίσκεται η Ντέμι Λοβάτο, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ για να το καταφέρει αυτό. Είναι άλλωστε μια από τις πρώτες φορές που μιλάει για τα προσωπικά της, και δηλώνει ευτυχισμένη και πλήρης. Για την ακρίβεια, δήλωσε πως θεωρεί πως έχει βρει το κατάλληλο πρόσωπο, και ελπίζει σύντομα να αποκτήσει και οικογένεια μαζί του.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η συζήτηση πήγε αναπόφευκτα και στις σχέσεις γενικότερα. Τότε η Ντέμι Λοβάτο, πήρε την ευκαιρία και ανοίχτηκε για τα δικά της «daddy issues», τα οποία αντιμετώπιζε και την εμπόδιζαν από το να βρίσκεται σε μια υγιής και όμορφη, ερωτική σχέση. Πριν προχωρήσουμε όμως στα λόγια της Ντέμι, ας θυμηθούμε,

Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «daddy issues»:

Στην ουσία πρόκειται για έναν ορισμό, ο οποίος μας έρχεται από τον τομέα της ψυχανάλυσης και της ψυχολογίας. Και ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Carla Marie Manly, τα «daddy issues» περιγράφουν ένα άτομο που έχει μια κακή ή ανύπαρκτη σχέση με τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να σκέφτεται ασυνείδητα και να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που του έχει προκαλέσει η σχέση μαζί του. Στις γυναίκες κυρίως εμφανίζεται ως η επιθυμία να βγαίνουν με άντρες που της φέρνουν στο μυαλό την πατρική φιγούρα, είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και της προσφέρουν ασφάλεια.

Jenny.Gr
@ddlovato / instagram


Η επιθυμία να είσαι με αρκετά μεγαλύτερους άντρες και να αναζητάς σε αυτούς πατρικές ιδιότητες, πιθανώς πηγάζει από την ανάγκη σου να έχεις το πατρικό πρότυπο που απουσίαζε από τη ζωή σου σε μικρότερη ηλικία.

Προφανώς ένα τέτοιο φαινόμενο χρειάζεται πολύ περισσότερη ανάλυση για να το κατανοήσουμε καλύτερα και να δούμε όλες τις πτυχές του. Αλλά στην ουσία πρόκειται για τραυματικές σχέσεις μεταξύ κόρης και πατέρα, με αποτέλεσμα η κόρη να αναζητά το πατρικό πρότυπο που της λείπει και στις ερωτικές της σχέσεις στην μετέπειτα ζωή της. Κάτι τέτοιο όμως, δημιουργεί δυσλειτουργίες σε μια συντροφική σχέση με ποικίλους τρόπους, τους οποίους πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε.

Μερικά βασικά σημάδια που φανερώνουν «daddy issues»

  • η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους άντρες
  • καχυποψία και έντονη ζήλεια στις ερωτικές σχέσεις
  • γοητεύεσαι από άντρες μεγαλύτερης ηλικίας
  • σε εξιτάρει η χειριστική, απόλυτη και τοξική συμπεριφορά
  • αναζητάς υπερβολικά προστατευτικούς άνδρες
  • αναζητάς διαρκώς επιβεβαίωση από μεγαλύτερους άντρες

Επιστρέφοντας στην περίπτωση της Ντέμι, ομολογεί πως πλέον είναι πολύ καλύτερα στις σχέσεις της και αυτό συμβαίνει επειδή έχει κάνει αρκετή δουλειά με τον εαυτό της, και τα «daddy issues» που αντιμετώπιζε. «Πλέον μπορώ να πω με αυτοπεποίθηση πως έχω ξεπεράσει τέτοια θέματα και τα daddy issues δεν είναι πλέον κάτι το οποίο υπάρχει μέσα μου. Και αυτό το λέω γιατί πλέον μπορώ να είμαι σε σχέση με κάποιον που είναι στην ηλικία μου, επιτέλους. Θυμάμαι τις σχέσεις που έκανα με άντρες που ήταν πολύ μεγαλύτεροι μου και πλέον το βρίσκω αηδιαστικό», δήλωσε η Λοβάτο σε πρόσφατη συνέντευξη της.


Να σημειωθεί πως μια από τις τελευταίες σχέσης της Ντέμι, ήταν και ο Wilmer Valderrama, με τον οποίο έχουν 13 χρόνια διαφορά ηλικίας. Στην συνέχεια η 31χρονη τραγουδίστρια, επεκτάθηκε στην τωρινή της σχέση με τον 32χρονο μουσικό Jordan Lutes, δηλώνοντας πως έχουν χημεία ανάμεσα τους, γελάνε μαζί όλη την ώρα και περνάνε όμορφα.

«Νομίζω πως αν βρεις κάποιον με τον οποίο νιώθεις ασφάλεια, σε ελκύει και γελάς συνέχεια μαζί του, τότε έχεις όλη την καλή βάση για μια πραγματικά υγιή σχέση», συμπλήρωσε η Ντέμι, και κάπως έτσι θα κλείσουμε και εμείς, γιατί τα είπε όλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.