CELEBRITIES

Τζούλια Ρόμπερτς: Γιατί σχεδόν απέρριψε το ρόλο στο «Notting Hill»


Ελένη Μπεζιριάνογλου

12 Ιανουαρίου 2024

Η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»
©Notting Hill movie
Η διάσημη ηθοποιός, Τζούλια Ρόμπερτς, εξηγεί σε συνέντευξή της γιατί σκέφτηκε να απορρίψει το ρόλο της Άννα Σκοτ στην ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ».

Η σκηνή με την Τζούλια Ρόμπερτς, ως Άννα Σκοτ, να στέκεται απλά ντυμένη μπροστά στον Χιου Γκραντ (ως Ουίλιαμ Θάκερ) και να του λέει «είμαι επίσης απλά ένα κορίτσι, που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει» στην ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» είναι από τις πιο εμβληματικές του σύγχρονου κινηματογράφου. Θα ήταν άραγε το ίδιο συγκινητική με άλλη πρωταγωνίστρια;

Μπορεί η Τζούλια Ρόμπερτς να άφησε εποχή στην ταινία του 1991, αλλά πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε σε κοινή συνέντευξή της με τον σεναριογράφο της ταινίας Ρίτσαρντ Κέρτις, στη βρετανική Vogue, ότι είχε ενδοιασμούς για το ρόλο και σκεφτόταν σοβαρά να απορρίψει την πρόταση. Ή όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια «ένιωθε άβολα με το ρόλο».

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που είχα να κάνω ήταν η ταινία σου, το να παίξω μια ηθοποιό. Ήταν τόσο άβολο! Θέλω να πω, το έχουμε συζητήσει τόσες φορές αλλά σχεδόν αρνήθηκα το ρόλο γιατί έμοιαζε... έμοιαζε τόσο άβολο. Δεν ήξερα καν πώς να υποδυθώ αυτό το πρόσωπο».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι σιχαινόταν τα ρούχα της στην ταινία γιατί δεν ήθελε να ντύνεσαι σαν σταρ του σινεμά. Το πρωινό που γύρισαν την εικονική σκηνή ερωτικής εξομολόγησης της Άννα στον Ουίλιαμ, η Ρόμπερτς έστειλε τον οδηγό της στο διαμέρισμά της να φέρει τα ρούχα που ήθελε να φορέσει στη σκηνή αντί για το outfit που της είχαν επιλέξει.

Όσο για την επιτυχία της ατάκας, είπε ότι ένιωθε ότι είναι πολύ καλή όταν γύριζαν τη σκηνή αλλά δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοια απήχηση. «Ποιος ήξερε ότι αυτή θα γινόταν η πιο διάσημη ατάκα», ανέφερε και συμπλήρωσε «μου αρέσει να βλέπω την ταινία χωρίς να την ακούω γιατί έχουμε όλοι αυτά τα συναισθήματα και συμβαίνουν τόσα που μπορείς να τα δεις στο πρόσωπό μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.