CELEBRITIES

Ο Άλεκ Μπόλντουιν αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την υπόθεση της Χαλίνα Χάτσινς


Μάγκυ Πετροπούλου

20 Ιανουαρίου 2024

Ο Άλεκ Μπόλντουιν αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την υπόθεση της Χαλίνα Χάτσινς
Instagram
Δες αναλυτικά τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Ο Άλεκ Μπόλντουιν κατηγορείται αυτή τη φορά για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, «Rust», μια είδηση που φυσικά μας είχε συγκλονίσει όλους.

Οι σφαίρες, με τις οποίες φέρεται να γέμισε το όπλο του, για το γύρισμα μιας σκηνής, ήταν τελικά αληθινές και μία από αυτές την βρήκε στο στήθος και της πήρε τη ζωή.

Να σου θυμίσω ότι οι κατηγορίες εναντίον του είχαν απορριφθεί, από το δικαστήριο της Σάντα Φε, τον Απρίλιο του 2022, όμως τελικά τα πράγματα πια παίρνουν διαφορετική τροπή.

«Ο κατηγορούμενος προκάλεσε τον θάνατο της Χάλινα Χάτσινς με μια πράξη που διαπράχθηκε με πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια των άλλων», αναφέρει το κατηγορητήριο, σύμφωνα με την Post.

Ο ίδιος πάντως αρνείται εξ' αρχής τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος, υποστηρίζοντας πως το όπλο εκπυρσοκρότησε -η πρώτη δίκη εις βάρος του ακυρώθηκε και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λίγο καιρό μετά.

Τότε όμως είχε επισημανθεί ότι επρόκειτο να γίνουν κι άλλες δοκιμές στο όπλο που έριξε τη σφαίρα, για να βγει η αλήθεια στο φως.

Πώς φτάσαμε στο σήμερα

Ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν ότι το περίστροφό του απαιτούσε να τραβηχτεί η σκανδάλη για να πυροβολήσει, αν και ο ίδιος είχε τονίσει, όπως σου είπα και πιο πάνω ότι ουδέποτε το έκανε αυτό.

«Όχι, όχι, όχι. Ποτέ δε θα σημάδευα κανέναν με όπλο και δε θα τραβούσα τη σκανδάλη, ποτέ», είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη στον George Stefanopoulos.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, η σφαίρα του όπλου έπρεπε να τραβηχτεί χειροκίνητα στην πλήρως οπλισμένη θέση, ακολουθούμενη από τράβηγμα ή πάτημα της σκανδάλης, για να εκπυρσοκροτήσει το όπλο.

Αν τελικά ο ηθοποιός καταδικαστεί, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.