CELEBRITIES

Τζόντι Φόστερ: «Ελπίζω να συνεχιστεί η υποστήριξη στις σκηνοθέτιδες μετά την Barbie»


JTeam

22 Ιανουαρίου 2024

Τζόντι Φόστερ: «Ελπίζω να συνεχιστεί η υποστήριξη στις σκηνοθέτιδες μετά την Barbie»
Shutterstock
«Παλιά, έβλεπαν τις γυναίκες ως ρίσκο στο Χόλιγουντ», σημείωσε η Τζόντι Φόστερ

Για την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Barbie», μίλησε η Τζόντι Φόστερ σε συνέντευξή της στο Variety Studio presented by Audible κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, δίνοντας έμφαση στο ότι πλέον οι γυναίκες σκηνοθέτιδες δεν περιθωριοποιούνται στο Χόλιγουντ.

«Είχα την τύχη να είμαι στη συγκεκριμένη δουλειά από τη δεκαετία του '60, του '70, του '80, του '90 και ούτω καθεξής. Η εξέλιξη ή η βελτίωση του κοινού μεταφράζεται σε μια νέα σκέψη σχετικά με το ποιες είναι οι περιθωριοποιημένες φωνές μας. Παλιά, έβλεπαν τις γυναίκες ως ρίσκο», τόνισε αρχικά η Τζόντι Φόστερ. «Δεν είμαι σίγουρη γιατί μας έβλεπαν ως ρίσκο - το 50% του πληθυσμού! Αυτό έχει αλλάξει τώρα. Με μια μεγάλη επιτυχία όπως η "Barbie", έδωσαν στην Γκρέτα Γκέργουιγκ - η οποία είχε κάνει δύο κυρίως ανεξάρτητες ταινίες, τα κλειδιά του βασιλείου και της είπαν "θα σου δώσουμε το πιο σημαντικό παιδί μας" και όλα τα χρήματα για να το υποστηρίξεις. Αυτό είναι κάτι καινούργιο για τις γυναίκες. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί», συνέχισε.

Η ηθοποιός βρέθηκε στο Sundance ως εκτελεστική παραγωγός στην ταινία μικρού μήκους «Alok» σε σκηνοθεσία Άλεξ Χέντισον, με την οποία είναι παντρεμένη. «Φέτος είδαμε πολλή εκπροσώπηση, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά δεν αρκεί να βλέπουμε μόνο πρόσωπα», δήλωσε η Φόστερ. «Για τους αυτόχθονες της Αμερικής, για παράδειγμα, είδαμε πολλή εκπροσώπηση, αλλά όχι πολλές προσωπικές ιστορίες. Το «True Detective» μας πάει στο επόμενο επίπεδο για να μιλήσουμε για τα θέματα των αυτόχθονων από την οπτική γωνία των αυτόχθονων».

Η Τζόντι Φόστερ είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της τέταρτης σεζόν της σειράς «True Detective» του HBO, με τίτλο «True Detective: Νυχτερινή χώρα». Θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της μποξέρ που έγινε ηθοποιός, Κάλι Ρις, σε ένα μυστήριο δολοφονίας που επικεντρώνεται σε μια αυτόχθονα γυναίκα από την Αλάσκα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.