CELEBRITIES

Πενέλοπε Κρουζ: «Τα 50 είναι ένας καλός λόγος για να κάνουμε ένα πάρτι»


JTeam

19 Ιανουαρίου 2024

Πενέλοπε Κρουζ: «Τα 50 είναι ένας καλός λόγος για να κάνουμε ένα πάρτι»
Η Πενέλοπε Κρουζ μίλησε κυριολεκτικά για όλα σε νέα της συνέντευξη

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο περιοδικό Elle η Πενέλοπε Κρουζ. Και μίλησε κυριολεκτικά για όλα. Για τον τελευταίο της ρόλο ως Λάουρα Φεράρι, τη σκληρή σύζυγό του Έντζο Φεράρι στη βιογραφική ταινία «Ferrari», για την οικογένειά της, για τη μητρότητα και για το ότι το να γίνεσαι 50 είναι «ένα τεράστιο, όμορφο πράγμα».

Η αγαπημένη και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, την οποία την έχουμε απολαύσει σε τόσα ιδιαίτερα project και ταινίες, εξέφρασε τα συναισθήματά της για τις πρώτες σκηνές της ταινίας «Ferrari». «Βρήκα όλα αυτά τα γράμματα μεταξύ του Έντζο και της Λάουρα, αυτά τα πραγματικά ερωτικά γράμματα όπου, ακόμη και όταν όλα επιδεινώθηκαν για αυτούς ως ζευγάρι, η αγάπη και ο σεβασμός ήταν πολύ ισχυρά, ακόμη και αν αργότερα υπήρξε πολλή προδοσία. Έχτισαν αυτή την εταιρεία μαζί».

Κάνοντας μια αναδρομή για όταν έκαναν τα γυρίσματα στη Μοντένα, η Πενέλοπε σημείωσε τα τόσο πολλά πράγματα που οι άλλοι δεν γνώριζαν για τη Λάουρα ή δεν ήθελαν να ξέρουν. «Πήγα στο εργοστάσιο και συνάντησα ανθρώπους που γνώριζαν τη Λάουρα, και είναι σαν να μην ήθελαν να αναφέρουν πόση δύναμη είχε. Ξέρεις ότι κοιμόταν με τα λάστιχα; Τη νύχτα πριν από τους αγώνες, κοιμόταν με τα λάστιχα για να μην τους σαμποτάρει κανείς. Αλλά ο κόσμος έλεγε όχι, όχι, ήταν μια δύσκολη γυναίκα. Πολύ ξινή και απρόβλεπτη. Κάποιοι την αποκαλούσαν τρελή. Η λέξη, δηλαδή, που έχει χρησιμοποιηθεί για κάθε γυναίκα στην ιστορία για να δικαιολογήσει την καταπίεση».

«Το 80% των χαρακτήρων που θα υποδυθώ θα έχουν να κάνουν με τη μητρότητα»

Η Πενέλοπε δεν σταμάτησε εκεί. Μίλησε και για άλλους χαρακτήρες που έχει υποδυθεί σε ταινίες στο παρελθόν, όπως το «Live Flesh» και το «All About My Mother», που την έχουν κάνει «μητέρα» στα μάτια του κόσμου - πολύ πριν γίνει πραγματικά μητέρα.

«Το 80% των χαρακτήρων που θα υποδυθώ θα έχουν να κάνουν με τη μητρότητα ή το διαζύγιο ή την εγκατάλειψη ή με χαρακτήρες που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά ή που έχασαν τα παιδιά τους. Υποδύομαι μητέρες από τότε που ήμουν πολύ μικρή», τόνισε.

«Ο Πέδρο πάντα με έβλεπε ως μητέρα», συνέχισε. «Γνωριζόμαστε από τότε που ήμουν 17 ετών. Με έβλεπε να πηγαίνω να μιλήσω σε αγνώστους μόνο και μόνο για να δω τα μωρά τους. Πάντα έβλεπε αυτό το ισχυρό, αναπόφευκτο ένστικτο σε μένα. Το καταλάβαινα ότι το βλέπει. Αλλά επίσης, από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, ήξερα ότι ήθελα παιδιά. Αλλά ήξερα ότι αυτό θέλω να συμβεί σε μεγαλύτερη ηλικία. Ήθελα να περιμένω μέχρι να νιώσω ότι είμαι έτοιμη. Ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που θα έκανα στη ζωή μου».

Η Πενέλοπε Κρουζ μαζί με τον σύζυγό της, Χαβιέρ Μπαρδέμ, διατηρούν ιδιωτική την προσωπική τους ζωή, προστατεύοντας τα παιδιά τους, τη 10χρονη Λούνα και τον 12χρονο Λέο, από τα φώτα της δημοσιότητας. «Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν αν θα έχουν μια δουλειά που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στο κοινό ή όχι. Μπορούν να μιλήσουν γι' αυτό όταν θα είναι έτοιμοι», σημείωσε.

Τα παιδιά της Κρουζ δεν έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επίσης «δεν έχουν καν τηλέφωνα». Κι αυτό γιατί για την ηθοποιό «είναι τόσο εύκολο να χειραγωγηθείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά αν έχεις έναν εγκέφαλο που ακόμα διαμορφώνεται. Και ποιος πληρώνει το τίμημα; Όχι εμείς, όχι η γενιά μας, η οποία, ίσως στα 25 της, έμαθε πώς λειτουργεί ένα κινητό BlackBerry. Είναι ένα σκληρό πείραμα πάνω στα παιδιά, στους εφήβους».

«Τα 50 είναι ένας λόγος για να κάνουμε ένα πάρτι»

Όσο για την ηλικία της; Η Πενέλοπε Κρουζ θυμάται να τη ρωτάνε από πάντα πόσο χρονών είναι. Ναι, από ήταν περίπου 20 ετών. «Τότε με ενοχλούσε περισσότερο απ' ό,τι τώρα», εκμυστηρεύτηκε. «Τώρα είναι πιο λογικό, να συζητάμε για τα 50. Είναι ένα τεράστιο, όμορφο πράγμα και θέλω πραγματικά να το γιορτάσω αυτό με όλους τους φίλους μου», συνέχισε.

«Σημαίνει ότι είμαι εδώ και ότι είμαι υγιής, και είναι ένας λόγος για να κάνουμε ένα πάρτι».

«Αλλά όταν ήμουν 25 ετών, μου έκαναν αυτές τις ψυχωτικές ερωτήσεις, πράγματα που δεν θα πίστευες, και το μόνο όπλο που είχα ήταν να μην απαντήσω. Ακόμα και τώρα, στο κόκκινο χαλί, όταν μου φωνάζουν "Γύρνα από την άλλη", πάντα προσποιούμαι ότι δεν άκουσα τι είπαν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.