CELEBRITIES

Oscars 2024: O Κίλιαν Μέρφι αφιέρωσε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου του «Oppenheimer» σε όσους «μάχονται για την ειρήνη»


JTeam

11 Μαρτίου 2024

Oscars 2024: O Κίλιαν Μέρφι αφιέρωσε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου του «Oppenheimer» σε όσους «μάχονται για την ειρήνη»
Getty Images
«Είμαι ένας πολύ υπερήφανος Ιρλανδός»

Μεγάλος νικητής του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου αναδείχθηκε ο Κίλιαν Μέρφι, για την ερμηνεία του στην ταινία «Oppeheimer», του Κρίστοφερ Νόλαν. Έτσι, ο ηθοποιός συνέχισε το σερί των βραβείων, μετά τις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA - και όχι άδικα, αφού η ερμηνεία του στον ρόλο του δημιουργού της ατομικής βόμβας, Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ήταν εμβληματική.

Ο ηθοποιός, συγκινημένος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ του, και ευχαρίστησε την Ακαδημία, τον Νόλαν και την εκτελεστική παραγωγό, Έμα Τόμας. «Ήταν το πιο τρελό, το πιο συναρπαστικό, το πιο δημιουργικά ικανοποιητικό ταξίδι που με πήγατε τα τελευταία 20 χρόνια, σας χρωστάω περισσότερα από όσα μπορώ να πω», σημείωσε ο Κίλιαν Μέρφι.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κάθε μέλος του συνεργείου, κάθε μέλος του καστ στο στην ταινία, εσείς με κουβαλήσατε. Όλοι οι υποψήφιοι συνάδελφοί μου, παραμένω με δέος μπροστά σας. Πραγματικά», συνέχισε. «Είμαι ένας πολύ υπερήφανος Ιρλανδός που στέκομαι εδώ απόψε. Κάναμε μια ταινία για τον άνθρωπο που δημιούργησε την ατομική βόμβα και καλώς ή κακώς, όλοι ζούμε στον κόσμο του Oppenheimer, οπότε θα ήθελα πραγματικά να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όσους μάχονται για την ειρήνη».

Η ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κατακτώντας συνολικά στη φετινή απονομή των βραβείων επτά αγαλματίδια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.