CELEBRITIES

Eurovision 2024: Η αστυνομία ερευνά τον Ολλανδό τραγουδιστή - Θα εμφανιστεί ή όχι στον τελικό;


JTeam

11 Μαΐου 2024

Eurovision 2024: Η αστυνομία ερευνά τον Ολλανδό τραγουδιστή - Θα εμφανιστεί ή όχι στον τελικό;
Instagram
Όλα τα σενάρια που παίζουν μέχρι αυτή την ώρα

Μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από τη συμμετοχή της Ολλανδίας και του Joost Klein στη Eurovision 2024.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, λίγες ώρες μόνο πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ανέβει στη σκηνή ή όχι για να ξεσηκώσει τον πλανήτη στους ρυθμούς της επιτυχίας του -την ακούς παρακάτω.

Πώς άρχισαν όλα

Χτες, στην αρχή της πρόβας, στην «παρέλαση» όλων των χωρών, ο Ολλανδός είχε εμφανιστεί κανονικά. Κατόπιν όμως «εξαφανίστηκε» - επρόκειτο να τραγουδήσει στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ- και χρησιμοποιήθηκε το βίντεο από τον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο είχε πάρει μέρος.

Αυτό φυσικά, όπως ήταν λογικό και επόμενο, έφερε αντιδράσεις από το κοινό που βρισκόταν στο χώρο, απαιτώντας να δοθεί μια απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι φήμες πάντως ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά... πατούσαν στα όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου, όταν κατά τη διάρκειά της τυλίχθηκε με τη σημαία του, κρύβοντας το πρόσωπό του, όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Μάλιστα η κατάσταση εκεί κλιμακώθηκε όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε αν «έχει σκεφτεί ποτέ ότι με το να είστε εδώ θέτετε σε ρίσκο και σε κίνδυνο άλλους καλλιτέχνες και το κοινό». Τη στιγμή εκείνη κάποιος από τη διοργάνωση την συμβούλεψε πως αν δεν θέλει, μπορεί να μην απαντήσει στην ερώτηση με τον Ολλανδό να πετάγεται και να της λέει χαρακτηριστικά: «Γιατί όχι;»

Τα σενάρια που επικρατούν μέχρι τώρα

Πολλοί υποστηρίζουν πως πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο. Άλλοι κάνουν λόγο πως χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ένα ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του και τέλος κάποιοι τονίζουν πως επιτέθηκε σε εργαζόμενο της Eurovision.

Ό,τι από τα παραπάνω ισχύει, ή κάτι ακόμα που δεν έχουμε γνώση, το σίγουρο είναι πως του έγινε καταγγελία και ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS».

«Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν. Ωστόσο, βρισκόμαστε επί τόπου και πραγματοποιούμε έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί», δήλωσε ο Ρίκαρντ Λούντκβιστ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Μάλμε.

Κατόπιν η υπόθεση αυτή έφτασε στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της δεν είναι σαφές πόσο χρόνο θα πάρει.

Η επίσημη δήλωση της EBU:

«Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή:

Σε ερώτηση πάντως που του έγινε σήμερα για το περιστατικό βίας στο οποίο φημολογείται πως έχει μπλεχτεί, απάντησε το εξής: «Να έχετε μια όμορφη μέρα».

Εκτός του μεγάλου τελικού η Ολλανδία:

Αν και το άρθρο αυτό είχε δημοσιευτεί οι εξελίξεις έτρεχαν. Μόλις τώρα η EBU με επίσημη ανακοίνωσή της που βλέπεις πιο κάτω έκανε σαφές πώς η Ολλανδία δεν θα ανέβει στη σκηνή του τελικού.

Αν και δεν δίνει πολλές πληροφορίες, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του εκπροσώπου της χώρας αυτής απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS