CELEBRITIES

Κιμ Καρντάσιαν: Ο γιος της έχει λεύκη - «Έχω ψωρίαση και τη μετέδωσα στον γιο μου σε άλλη μορφή»


JTeam

19 Ιουλίου 2024

Κιμ Καρντάσιαν: Ο γιος της έχει λεύκη - «Έχω ψωρίαση και τη μετέδωσα στον γιο μου σε άλλη μορφή»
Getty Images @Joy Malone
Η Κιμ Καρντάσιαν τόνισε πως η λεύκη έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο

Η Κιμ Καρντάσιαν μίλησε στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «She MD» για το αυτοάνοσο νόσημα που έχει τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της, Κρις Τζένερ, την ψωρίαση. «Ήρθε από τη μητέρα μου σε μένα και εγώ το μετέδωσα στον γιο μου», ανέφερε αρχικά η Κιμ Καρντάσιαν, αποκαλύπτοντας το αυτοάνοσο του γιου της.

Στη συνέχεια, η επιχειρηματίας και influencer εξήγησε πως ο γιος της δεν έχει ψωρίαση, αλλά λεύκη, ωστόσο πλέον η κατάστασή του έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν γνώριζα τίποτα γι' αυτό, αλλά έπρεπε να μάθω για να καταλάβω από πού προήλθε και ότι είναι κληρονομικό. Διαβάζω και μπορώ να το μοιραστώ», σχολίασε σε άλλο σημείο.

Η Κιμ Καρντάσιαν δεν διευκρίνισε ποιος από τους δύο γιους της έχει λεύκη - ο Σέιντ ή ο Ψαλμ - πάντως ξεκαθάρισε ότι πλέον γνωρίζουν τι συμβαίνει και ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τα παιδιά της έχουν λίγο έκζεμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 0,5-1% των ανθρώπων παγκοσμίως εμφανίζουν λεύκη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μάικλ Τζάκσον. Η Κιμ Καρντάσιαν απέφυγε να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την υγεία του γιου της, ωστόσο μίλησε για τη δική της εμπειρία με την ψωρίαση.

«Θα κάνω τα πάντα για τη θεραπεία μου. Έχω δοκιμάσει ειδικά βότανα, ολιστικές μεθόδους, δίαιτα με χυμό σέλινου για έξι εβδομάδες, κρέμες, σαπούνια», εξήγησε η Κιμ Καρντάσιαν, παραθέτοντας πως αυτό που πραγματικά τη βοήθησε - αλλά προσωρινά - ήταν η κορτιζόνη. Πέντε χρόνια μετά τον εμβολιασμό της, η ψωρίαση επανήλθε κι όπως λέει «ήρθε για να μείνει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.