CELEBRITIES

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του και, ειλικρινά, είναι τεράστιος


JTeam

24 Ιουλίου 2024

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του και, ειλικρινά, είναι τεράστιος
Splash News
Μπορεί να είναι μισθός, όμως δεν έχει καμία - μα καμία - σχέση με τους δικούς μας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Δουκάτο της Κορνουάλης αποκάλυψε στην ετήσια έκθεσή του τον μισθό του πρίγκιπα Ουίλιαμ για το οικονομικό έτος 2023-2024. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έλαβε στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ναι, σωστά διάβασες.

Να θυμίσουμε, πως μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβαν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας της Κορνουάλης. Πρόκειται για έναν τίτλο που λαμβάνει ο μεγαλύτερος γιος και κληρονόμος του βρετανού μονάρχη.

Οι πληροφορίες σχετικά με την περιουσία του βασιλικού ζεύγους δεν σταματούν εδώ, αφού στην εν λόγω έκθεση παρουσιάζονται τα έξοδα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλετον και φυσικά των τριών παιδιών τους. Ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν λαμβάνει κάποιο μηνιαίο εισόδημα.

Τα έξοδά του καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από χρόνια για να παρέχει στον διάδοχο του χρόνου όσα χρειάζεται. Η περιουσία του, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκτείνεται σε 130.000 στρέμματα σε 23 κομητείες στην Αγγλία και την Ουαλία και περιλαμβάνει γη, αγροκτήματα, σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη του κληρονόμου του θρόνου και της οικογένειάς του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πληρώνει κανονικά φόρο εισοδήματος, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προστεθεί σε αυτό τα έξοδα του νοικοκυριού, τα οποία δεν διευκρινίζονται μέσα στην έκθεση. Ακόμα, αναφέρονται οι υπόλοιποι ρόλοι που έχει αναλάβει, όπως για παράδειγμα σε αθλητικές οργανώσεις, οι χορηγοί του, αλλά και οι φιλανθρωπικές δράσεις του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.