CELEBRITIES

«Ύμνος της Αγάπης»: Η άγνωστη ερωτική ιστορία του τραγουδιού που ερμήνευσε συγκλονιστικά η Σελίν Ντιόν


JTeam

28 Ιουλίου 2024

«Ύμνος της Αγάπης»: Η άγνωστη ερωτική ιστορία του τραγουδιού που ερμήνευσε συγκλονιστικά η Σελίν Ντιόν
Instagram
Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Η κορυφαία στιγμή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η εμφάνιση της Σελίν Ντιόν, η οποία ανεβασμένη στον Πύργο του Άιφελ ερμήνευσε συγκλονιστικά τον «Ύμνο της Αγάπης» που γνωρίσαμε από τη φωνή της Εντίθ Πιαφ.

Jenny.Gr
Instagram

Η τραγουδίστρια μετά την μεγάλη αποχή για λόγους υγείας -έχει μια σπάνια νευρολογική αυτοάνοση ασθένεια η οποία προκαλεί ακαμψία στους μύες του σώματος- όχι απλά κατάφερε να αποδώσει εξαιρετικά, αλλά προκάλεσε ανατριχίλα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Και φυσικά ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τη στιγμή αυτή και ανατρέχουμε συνεχώς στο Youtube για να την απολαύσουμε ξανά και ξανά.

Δες την ερμηνεία της:

Η συγκινητική ιστορία του τραγουδιού «Ύμνος της Αγάπης»

Μιλάει για το ερωτικό πάθος στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ανάμεσα στη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, Εντίθ Πιαφ και στον Μαρσέλ Σερντάν, του μποξέρ που υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών.

Οι δυο τους υπήρξαν εραστές μέχρι το 1949, οπότε εκείνος έχασε τη ζωή του σε ένα αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο νησί Σαν Μιγκέλ. Η απώλεια αυτή μάλιστα στάθηκε έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του τραγουδιού που ηχογραφήθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Η Έντιθ Πιαφ αν και προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της, δεν τα κατάφερε. Αντίθετα έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη που την οδήγησε σε εθισμό απαγορευμένων ουσιών.

Αποτέλεσμα; Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του ήπατος στα 47 μόλις της χρόνια. Στον τάφο της μάλιστα υπάρχει χαραγμένος ένας στίχος από αυτό το τραγούδι.

Ποιος ήταν ο Μαρσέλ Σερντάν;

Ο μποξέρ άφησε το στίγμα του στον κόσμο της πυγμαχίας, κατακτώντας πολλούς τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν όταν κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ τον Τόνι Ζαλε, μια είδηση που είχε μπει σε όλα τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Ωστόσο, πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.